Slanke og korte jubileumsmodeller

De har snakket om den så lenge. Nå er Pilotes jubilemusmodell endelig lansert. Det som skulle være en bybobil fikk også selskap av en halvintegrert modell ved avdukingen i Stuttgart. Og mer skal komme.

Pilote Atlas A696 G er bare 218 cm bred. Foto: Knut Randem.

Siden forsommeren 2022 har Pilotes folk hintet om en ny bybobil bygget på Ford. På messa Caravan salon tidlig i høst ble den vist fram, men da med låste dører og svarte vinduer.

På den store reiselivsmessa CMT I Stuttgart var det denne helga endelig klart for avduking av modellen som skal markere Pilotes 60 år – Atlas.

Vi ventet å få se bybobilen Pilote Atlas som ferdig produkt. Det fikk vi, men Pilote kunne også trekke teppet av en halvintegrert bobil i Atlas-familien.

A696 G har langsgående sofaer i salongen. Ford har mange små hyller over førerhuset. Praktisk på tur. Foto: Knut Randem.

Halvintegrerte Pilote Atlas A696 G er bare 218 cm bred og holder seg under 6 meter på lengden. Den er bygget på Ford Transit med 170 hk og skal registreres for 3500 kg. Egenvekt er ikke oppgitt.

Her det plass til fire personer når du kjører og fem når du spiser. Bak er det en tverrstilt dobbeltseng for to. Ytterligere to kan sove i en senkeseng over salongen. Og Pilote oppgir at ytterligere to soveplasser for gjester kan være mulig som tillegg.

Kjøkken med to kokebluss. Foto: Knut Randem.

Den halvintegrerte Atlas kommer også med en annen innredning i A656 D. I denne er det ingen seng bak, men en høy garasje for den som for eksempel skal ha med seg sportsutstyr. Den frigjorte plassen brukes også til større garderobeplass og et større bad. De to halvintegrerte Atlas-modellene skal eller være like både når det gjelder kjøkken og salongen med «face-to-face» sofaer.

Pilote Atlas A696 G med tverrstilt seng og vindu på bakveggen. Foto: Knut Randem.

Bybobil med terrengegenskaper
Bybobilen, som vi egentlig ventet på, er tidligere omtalt her. Den bygges på Ford Transit Trail og skal i følge Ford ha overlegne terrengegenskaper og mulighet for intelligent firehjulsdrift.

Atlas A603 G er under 6 meter lang. Foto: Knut Randem.

Bybobilen Atlas A603 G, som den heter, holder seg også innenfor en lengde på 6 meter og en bredde på bare 205 cm. Med den lengden blir det naturlig med en tverrstilt dobbeltseng bak. Den er litt høy slik at det blir en romslig garasje under den. En ekstra soveplass kan fås som tillegg.
A603 G registreres for fire personer og fire personer kan spise rundt bordet. Totalvekten blir 3500 kg. Også denne modellen har en motor med 170 hk.

Atlas A603 G sett gjennom skyvedøra. Foto: Knut Randem.

Atlas-modellene vi har omtalt her blir levert med to solcellepaneler og to lithiumbatterier, men størrelsene på disse ble ikke oppgitt ved visningen (kan variere fra land til land).

Plass for fire personer i salongen på Atlas A603 G. Foto: Knut Randem.

Tverrstilt seng holder bybobilen under 6 meter lengde. Foto: Knut Randem.

Atlas A696 G og A603 G blir levert i et begrenset omfang til våren. Hovedleveransene vil starte til høsten og må regnes som 2024-modeller.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *