Skuffet forslagsstiller

Kjell-Idar Juvik er utålmodig og ville hatt et klart vedtak i Stortinget.  Foto: Bernt Sønvisen.

Kjell-Idar Juvik er utålmodig og ville hatt et klart vedtak i Stortinget. Foto: Bernt Sønvisen.

Stortingsrepresentant Kjell-Idar Juvik (Ap) er skuffet over at regjeringspartiene ikke ville være med på å gjøre vedtak i Stortinget nå. Bakgrunn for skuffelsen er dagens behandling av hans og partikollegaenes forslag om å endre en del av reglene for store bobiler. Flertallet valgte å vente på samferdselsministerens utspill.

– Forslagene fikk bare Senterpartiets støtte i komiteen, noe som er skuffende da regjeringspartiene med Frp i spissen hadde utrykt stor enighet i forslagene, sier Juvik.
– Jeg registrerer at regjeringspartiene verken gikk for forslagene eller støttet våre merknader i komiteen. Det hadde vært ønskelig at vi kunne ha kvittert ut denne før årets bobilsesong setter inn for fullt, men nå må bobileierne smøre seg med tålmodighet før de får en avklaring på hva flertallet i Stortinget bestemmer seg for.

– Jeg har likevel forhåpninger om at vi vil komme til enighet når regjeringen velger å kommer tilbake til Stortinget med forslagene, men det er synd at ikke man kunne gjøre positive vedtak nå, sier Juvik.

– Det har vært en stor økning i antallet bobilturister i Norge de siste årene. I dagens regelverk er det unaturlig strenge forskjeller mellom liten og stor bobil. For oss i Arbeiderpartiet er det viktig å legge til rette for likebehandling, samt å sende et signal om at vi ønsker denne typen turisme velkommen, sier Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Kjell-Idar Juvik i en uttalelse.

Les også: Arbeiderpartiet vil likebehandle bobiler
Les også: Bredt flertall for endrede bobilregler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *