Skreda rasteplass i Lofoten blir ny

Ombyggingen av Skreda tar sikte på å forsterke naturopplevelsen av landskapet rundt Offersøystraumen og Nappstraumen.

Ombyggingen av Skreda tar sikte på å forsterke naturopplevelsen av landskapet rundt Offersøystraumen og Nappstraumen.

Rasteplassen på Skreda ligger vakkert til ved Nasjonal turistveg Lofoten, men stedet er preget av gjengroing og slitasje. Nå tar vegvesenet grep og bygger om plassen til å bli et av Lofotens flotteste stopp- og utsiktspunkt.

Det melder Turisvegseksjonen i en pressemelding. Med nedslitte møbler og grøntarealer, som er vanskelige å vedlikeholde, har rasteplassen på Skreda ikke lenger den turistveikvalitet Statens vegvesen krever for attraksjonen. For å løfte naturopplevelsen og lette vedlikeholdet, starter en ombygging av Skreda i 2016.
Som et første løft har turistveistoppet allerede fått ny informasjonstavle og ombygd toalett. I neste fase skal hele rasteplassen bygges om. Dette betyr at selve plassen åpnes opp mot havet, eksisterende møbler skiftes ut, og områder som er tilgrodd av gress og krattskog skal ryddes bort.
Asfalten skal gjenbrukes som gulv på utsiktsplattformen, og skulpturelt utformede møbler med et fargesterkt mønster skal gi stedet særpreg. Skreda skal stå ferdig i 2017.

Det kommunale ansvaret for tømmestasjoner vil imidlertid ikke Statens vegvesen ta, forteller Lars Grimsby i Turistvegseksjonen til Bobilverden. Det blir derfor trolig ingen tømmestasjon på Skreda, men det vil i løpet av året komme en ny tømmestasjon på Torsdalshalsen noe lenger nord.

Del dette med andre:

  2 comments for “Skreda rasteplass i Lofoten blir ny

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *