Skatteetaten: Dette må du vite når du leier ut bobilen

Også Skatteetaten har lagt merke til at markedet for utleie i sommer kanskje er større enn noensinne. Du bør kjenne skattereglene når du leier ut bobilen, advarer etaten.

Skal du leie ut bobilen i sommer? Kjenner du skattereglene, spør Skatteetaten. Foto: Knut Randem.

Koronasituasjonen har gjort at flere må endre ferieplanene sine, og i år blir det norgesferie på mange av oss. Som en følge av dette ser det ut til at markedet for utleie av blant annet hytter, campingvogner, bobiler og båter blir større enn noensinne denne sommeren, skriver skatteetaten i en pressemelding.

– Før du leier ut bør du kjenne til skattereglene, som er enkle å forholde seg til. I de fleste tilfellene oppstår det ikke skatteplikt før inntekten overstiger 10 000 kroner, sier avdelingsdirektør i brukerkontakt i Skatteetaten, Ove Nyland.

Leier du ut private gjenstander som bobil, bil, båt, campingvogn eller annet, vil leieinntektene være skattefrie så lenge de ikke overstiger kr 10.000. Overstiger leieinntektene kr 10.000 er inntekten skattepliktig, og du er selv ansvarlig for å ta inntekten med i skattemeldingen.

Den skattepliktige delen av leieinntektene regnes som kapitalinntekt og beskattes med 22 prosent (2020-satser).

Ved utleie av løsøregjenstander og korttidsutleie av egen bolig eller fritidsbolig kan du få noen fradrag som skal føres i skattemeldingen. Du kan for eksempel fradragsføre kostnader til nettbasert markedsplass.

Du kan lese mer om dette hos Skatteetaten på denne lenken.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Skatteetaten: Dette må du vite når du leier ut bobilen

  • Selvstendige næringsdrivende og firmaer skal registreres i mva-registeret når de passerer en viss mva-pliktig omsetning. Dette finnes det egen informasjon om hos Skattetaten. Som privatperson regnes leiebeløpet som inntekt, som beskrevet over. Det er kun mva-registrerte firmaer som kan fakturere mva.

 1. Jeg har forstått at om jeg leier ut bobilen så vil årlig inntekt over 10000 bli skattet som kapitalinntekt med 22%.
  Men vil denne inntekten medføre at skattetrekket på min hardt opptjente pensjon også øker?

 2. Hei

  Det er noe uklart hva som kan føres som fradrag.
  Vet dere om det ikke er lov å ta med f.eks. utgifter til ekstra utgifter til forsikring for utleie av bobil? Dette er for mange nytt fra 2022.
  Og skal man dele inntekter på antall km?
  Takk for tips 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *