Skal tjene millioner på “AirBNB” for camping

Den svenske formidlingstjenesten for overnattingstjenester henter inn 25 millioner kroner i ny kapital for å satse i nye markeder. Norge er et av markedene der tjenesten skal satse.

Nå henter det svenske tech-selskapet Acamp inn 2,5 millioner euro som blant annet skal brukes på å gjøre campinglivet enklere i Norge, forteller det i en pressemelding. Det er Spintop Ventures og LRF Ventures som spytter inn kapital. Fra tidligere er Centripetal Capital med som investor.

Acamp beskriver selv sin tjeneste som et direkte resultat av frustrasjon rundt tradisjonelle campingplasser og gjør det mulig for privatpersoner og bedrifter å leie ut ubrukt mark til campere.

Öjje Holt, medgründer og kommersiell direktør i Acamp har hentet inn 25 friske millioner for å utvide til blant annet Norge. Foto: Acamp.

Öjje Holt, grunnlegger av Acamp, sier støtten fra de nye investorene skal brukes til å utvide tjenestens campersamfunn og utvide tilstedeværelsen til nye markeder, inkludert Norge.
– Det finnes mer enn 1000 campingplasser rundt i Norge som tilbyr plass til både telt, campingvogner og bobiler. Hvilket er bra. Samtidig vet jeg av egen erfaring at det ikke alltid er like enkelt å få en god plass, og at mange ønsker å campe mer privat. Det er nettopp dette vi gjør noe med. Alle med mark kan leie ut plass, og som camper kan du finne unike og private steder, sier han.

En av de nye investorene er en del av en svensk bondeorganisasjon. Det markerer at bønder blir en viktig gruppe verter, som kan leie ut plass for overnatting.

På Acamps plattform bestemmer vertene hvilken pris og hvilke tilbud de skal gi til besøkende. Plassene bestilles på nett og Acamps inntekt kommer fra servicegebyrer.

Acamp blir en direkte konkurrent til norske Campanyon, som startet opp i 2021 og har et tilsvarende tilbud. Acamp og Campanyon omtales som campingbransjens svar på AirBNB. De kan begge bli konkurrenter til Nortrip om å kapre vertskap. Nortrip formidler gratis overnatting blant annet hos småbedrifter og bønder.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *