Sjekk påsketrafikken med vei- og trafikkforhold på interaktivt kart

Kø er en ting, men vanskelige kjøreforhold er verre. Vegvesenet oppfordrer til å følge informasjonen de legger ut om påsketrafikken. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Statens vegvesen har fem vegtrafikksentraler (VTS) 537 webkamera og 360 værstasjoner som gir fortløpende informasjon om trafikk-,vær-og føreforhold som hjelper trafikantene trygt fram i påsketrafikken. Vegvesenet tilbyr også interaktivt kart med trafikkinformasjon.

Forholdene på norske påskeveger varierer mye fra ett sted til et annet i vårt langstrakte og værutsatte land. Statens vegvesens oppfordring til trafikantene er derfor ; planlegg reisen godt og sjekk veg- og trafikkforhold før du legger ut på reiser i påsken.

Vegvesen Trafikk viser vegmeldinger i et interaktivt kart. I tillegg kan du forberede reisen ved å benytte ruteplanleggeren, og du får oppdatert informasjon om temperatur, nedbør, vind. Tjenesten inneholder og ferske bilder av hvordan forholdene er på aktuelle strekninger, og du får informasjon om hvor du må passere bomstasjoner eller benytte ferjer.

Fem VTS-er overvåker trafikken og gir informasjon
Vegvesenets vegtrafikksentraler (VTS) er lokalisert i Oslo, Porsgrunn, Bergen, Trondheim og Mosjøen. Ved hjelp av kameraer, tellepunkter og rapporter gir VTS-ene fortløpende informasjon om trafikkforhold i hele vårt langstrakte land.

Vegtrafikksentralene deler løpende trafikkinformasjon på Twitter.

– Vi har som mål dele riktig og oppdatert informasjon med trafikantene så fort som mulig. Slik får bilister beskjed om kødannelser, hindringer og anbefalte omkjøringsveier, sier Birte Roverudseter som er kontorsjef ved VTS øst.

Selv med god informasjon og overvåking fra Vegvesenet, må også trafikantene på sin side bidra til sikker og smidig trafikkavvikling.

– Vi har tidlig påske i år og det er mye snø både på fjellet og i lavlandet. Vi vet også at vær – og føreforholdene kan endre seg svært raskt. Det krever at alle som skal ut i påsketrafikken sørger for å være både godt forberedt og godt utrustet for vanskelige kjøreforhold. Sammen kan vi sikre at vi alle kommer trygt fram, sier Birte Roverudseter.

Tekst og foto: Redaksjonen, basert på pressemelding

Ekstern lenke: Interaktiv kart fra Statens vegvesen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *