Siste innspurt til nye Caravan Xpo

Nyskapningen Caravan Xpo åpner torsdag og innspurten pågår for fullt når Bobilverden.no besøker messa onsdag. De første bobilene har allerede inntatt messecampen utenfor utstillingshallene.

Brosjyrene ligger klare hos enkelte utstillere. Alt må være på plass torsdag kl 12 når messa åpner. Foto: Knut Randem.

De første bobilene kom allerede tirsdag og måtte nøye seg med venteplass inntil de kunne kjøre inn på messecampen fra kl 12 onsdag. Over 200 bobiler og campingvogner har forhåndsbestilt plass, men det er plass til mange flere forsikret en anviser på plassen.

Messecampen åpnet onsdag kl 12. Dette bildet er tatt halvannen time senere. Det blir kort vei til utstillingshallene i bakgrunnen. Foto: Knut Randem.

Om ting er på plass ute og besøkende har begynt å sige inn på messecampen, så hersker det ikke like stor ro inne i utstillingshallene. Der pågår innspurten for fullt.

Bobilverden.no besøkte messeområdet på Hellerudsletta mellom kl 10 og 14 onsdag. Da var de aller fleste kjøretøy kommet inn i hallene. Xtura fra Eura Mobil kom nesten for sent til sin egen verdenspremiere og måtte lirkes inn som siste kjøretøy.

Xtura trillet først av båten i Oslo onsdag og kom nesten for sent til sin egen verdenspremiere. Foto: Knut Randem.

Det er mer som skjer for første gang her. Etrusco vises for første gang på en norsk messe. Det er Tellus som har fått norsk enerett på det ferskeste bobilmerket fra Erwin Hymer Group (EHG).

Etrusco vises for første gang på en norsk messe. Foto: Knut Randem.

Etrusco produseres hos Laika i Italia. Tellus viser både halvintegrerte modeller og bybobiler fra Etrusco på sin stand. Dette er bobiler som ligger i det samme segmentet som Sunlight og Carado, forteller Lars M. Wivestad i Tellus. 2024 blir det første modellåret for Etrusco i Norge.

En titt inn i Etrusco T 7.3 SF. Foto: Knut Randem.

Utstyr i egen etasje
De to hallene for bobiler og campingvogner er helt fulle. Enkelte steder ser det faktisk litt for fullt ut, men det betyr vel at det blir flere modeller å se? Utstyr og tilbehør er plassert i messehallens konferanseområde opp rulletrappen i andre etasje.

Kamas langstrakte utstilling i andre etasje har tatt form et døgn før åpning. Foto: Knut Randem.

Andre etasje kan bli litt av en frisone om det blir for trangt i hallene i første etasje. Her har Kama Fritid en langstrakt stand med alt fra småting til fortelt. I et av konferanserommene etablerer Ferda i samarbeid med Kama en butikk der du kan handle både det ene og det andre. Vi får tro det blir gode messepriser.

I Ferdas butikk ryddes og stables det for fullt når vi besøker messa dagen før dagen. Foto: Knut Randem.

Ved siden av er Casu utstiller og de bruker mye av sin plass på å presenterer en helt ny leverandør av oppblåsbare fortelt på det norske markedet. Det er også flere andre utstillere i denne etasjen.

Casu lanserer for første gang danske Teltas oppblåsbare fortelt i Norge. Her jobbes det for fullt for å bli klare til åpningen. Foto: Knut Randem.

Alt i alt så blir det mange store og små nyheter å se. Kanskje ikke alltid revolusjonerende, men nytt i Norge. Messa åpner torsdag 14. september kl 12 og holder åpent fram til søndag kl 16. Dagene i mellom holder den åpent fra kl 10 til 18. Og om du ikke har fått det med deg så arrangeres Caravan Xpo på Hellerudsletta (i X Meeting Point) og ikke på Lillestrøm.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Bobil- og caravanmesse med høy kosefaktor

Del dette med andre:

  2 comments for “Siste innspurt til nye Caravan Xpo

  1. Rulletrapp? Ehm, er det heis der? Jeg ee rullestolbruker og hadde tenkt å ta enntur sammen med gubben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *