Siste forbrenningsmotor i 2026

Volkswagen-konsernet har bestemt at den siste forbrenningsmotoren fra selskapet og dets datterselskaper vil bli lansert i 2026. Deretter vil nye motorer være CO2-nøytrale.

Volkswagen e-Crafter. Foto: Volkswagen.

De siste bilene med forbrenningsmotor fra Volkswagen og dattermerkene Audi, Skoda, Porsche og Seat vil bli solgt en gang rundt 2040, anslår strategisjef Michael Jost i følge Aftenposten/NTB.

– Våre folk jobber allerede med den siste bilplattformen som ikke er CO₂-nøytral. Vi skal gradvis kutte bruken av forbrenningsmotorer til et absolutt minimum, sa Jost på en industrikonferanse i forbindelse med at planen ble lansert.

Konsernet skal i løpet av de neste tre, fire årene bruke over 400 milliarder kroner på en elbiloffensiv. Konsernet har i dag seks elbil-modeller, men innen utgangen av 2025 vil de fem merkene ha 50 elbil-modeller.

Egen målsetting for nyttekjøretøy?
Det er ikke gitt noen nye indikasjoner for utviklingen av nyttekjøretøyene. Blant disse benyttes VW Crafter som basis for flere bobiler. Blant annet lanserer VW selv sin klassiker California i to nye utgaver med det første.

På IAA-messen tidligere i høst kunngjorde VW Nyttekjøretøy flere trekk og introduserte blant annet både Crafter og Transporter i elektriske utgaver.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Alternativt drivstoff rykker stadig nærmere…
Les også: Snart kommer klassikeren i moderne utgave

Del dette med andre:

  2 comments for “Siste forbrenningsmotor i 2026

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *