Her ser du hva du må betale i bompenger på turen

Statens vegvesens karttjeneste viser her alternative kjøreruter og bomtakster for strekningene. Skjermdump.

Nå kan du legge inn bompengeberegninger som et underlag for reiseruta. Da kan du se om det lønner seg å kjøre en alternativ rute. Statens vegvesen tester ut en ny karttjeneste hvor dette og en del annet er mulig. Blant annet kan du enkelt klikke deg inn på et kamera for å se på trafikkbildet.

Vegvesenets karttjeneste er i beta-utgave. Det betyr at den fortsatt testes og utvikles. Men den fungerer greit så langt Bobilverden har testet den. Den er utvilsomt enklest å benytte på en større skjerm, men fungerer også på en mobilskjerm.

Tenk deg kjøreturen fra Trondheim til Oslo. Legg inn byene i karttjenesten og få opp alternative ruter mellom de to stedene. Tre ruter får vi opp i dette tilfellet og bompengene for personbiler og bobiler i kjøretøygruppe M1 blir kr 279 ved å følge E6 hele veien. I følge tjenesten skal det være 25 minutter raskere å kombinere E6 med riksvei 3. Samtidig synker bompengene til kr 146. Det tredje alternativet vi får opp tar 38 minutter lenger tid, men koster også kr 146.

I karttjenesten kan du også velge å se på Vegvesenets kameraer langs veien og bla i trafikkmeldinger. Skjermdump.

Når du har valgt rute kan du lese deg gjennom ruta og se alle trafikkmeldingene for strekningen, hvor er det stengt, veiarbeid eller ulykke? Og velger du kamera i menyen til høyre, dukker også kamerasymbolene opp på kartet. Forstørr kartet og klikke på kamerasymbolene for å se hva det aktuelle kameraet viser.

Du kan også velge trafikkflyt og se markeringer med farge på kartet rundt byer og utsatte strekninger. Fargene varierer mellom grønt, gult og rødt og du skjønner sikkert hva fargene betyr.

I tillegg kan du klikke på fergesymbolene og få opp fergerutene, men prisene på fergestrekningene er ikke lagt inn.

Og hvor finner du alt dette? Jo, her!

Statens vegvesen har også laget en liten videosnutt som forteller om tjenesten:


.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *