Sedler blir ugyldige

Over et par år skiftes disse sedlene ut. 100- og 200-sedlene blir ugyldige etter 31. mai 2018. Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank.

Om mindre enn tre måneder blir to av de mest brukte sedlene ubrukelige i norske butikker. Våre utenlandske lesere bør ta seg en titt i valutapungen. De norske leserne har kanskje allerede fått det med seg?

I juni kan du ikke lenger bruke de gamle 100 og 200 kroners sedlene. De kom i nye utgaver for et år siden.

Dette er de nye sedlene. De er gyldige nå og etter 30. mai 2018. Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank.

Om du brenner inne med de gamle sedlene, er det kun Norges Bank som er forpliktet til å ta dem i mot. Det har de i ti år, men det blir ikke like enkelt som å sørge for å bytte eller bruke dem opp senest 30. mai 2018.

Vi er sikkert ikke de eneste som har et par tre lommebøker med ulik valuta liggende i bobilen. Det er nok ikke så store beløpet, men tråkig nok om du skal betale noe og sedlene er ugyldige.

100-lappen kom i 1997 og 200-lappen kom i 1994. Nå er de erstattet av nye sedler og blir ugyldige som betalingsmiddel etter 30. mai i år.

Snart skal ytterligere sedler skiftes ut. Mot slutten av året kommer det en ny femtilapp og femhundrelapp. Tusenlappen kommer i ny utgave mot slutten av 2019 slik planene oppgis av Norges Bank nå.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde og foto: Norges Bank – forsidefoto: Katrine Lunke

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *