Se Tour de France i danske Jerlev

Tour de France er trolig den av de store idrettsfestene som tiltrekker seg flest bobiler i Europa. I år går starten i Danmark og lille Jerlev forbereder seg på å kunne ta i mot så mye som 1 000 bobiler.

Lille Jerlev med 700 innbyggere vil ta i mot 1 000 bobiler.

Det er festen og stemningen som trekker bobilistene flere dager i forveien til de mest attraktive stedene langs løypa for Tour de France. Mange har sikkert hatt lyst til å oppleve dette, men synes Frankrike er for langt å reise. Ofte starter løpet i et naboland. I år går starten ennå lenger unna. Starten går i København 1. juli, og danskene får oppleve tre etapper før hele sirkuset raskt flytter seg til Frankrike for ytterligere 18 etapper. Så i år er ikke avstand et like stort argument som det pleier å være.

I lille Jerlev like utenfor Vejle har lokale entusiaster tatt mål av seg til å lage stemning a la France rundt løypa når løpet passerer her med den tredje etappen 3. juli. Da er Vejle startby for den tredje etappen i Tour de France, og med Sønderborg som destinasjonsby. En etappe på 182 km.

Det loves stemning a la France når Tour de France kommer til Jerlev.

Jerlev er en tettsted med 700 innbyggere, 8 km sørvest for Vejle, hvor det er satt fokus på å skape en sann folkefest. Det forteller Max Watson og John Ipsen i en pressemelding. De er begge kjente profiler i det danske bobilmiljøet.

De melder at mange steder langs løypa allerede er bortbestilt, men i området rundt Veijle skal det bli plass til opp mot 10 000 biler, og i Jerlev blir det plass til opptil 1 000 bobiler på en kjørbar landeiendom. Det blir også lagt opp tømmemuligheter. Hit skal du kunne komme tre dager før løpet passerer. Om du er avhengig av strøm bør du snarest mulig reservere plass på en campingplass langs løypa, men mange av disse er som nevnt allerede fulle i de aktuelle dagene.

Planene i Jerlev er ikke tømret ferdig, skriver Watson og Ipsen så de kan ikke si noe om priser for opphold og hvordan rammene rundt arrangementet blir i detalj. De anbefaler å følge Visit Vejles nettsider for ytterligere informasjon.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Foto: Max Watson og John Ipsen

Les hva vi skrev om dette i fjor: Neste år kan du oppleve Tour de France-festen i Danmark

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *