Satser på Nasjonal turistveg Jæren

Tidligere denne måneden åpnet Statens vegvesen sitt nye serviceanlett på Bore. Prosjektet er et samarbeid med Klepp kommune og en del av en omfattende satsning på Nasjonal turistveg Jæren. Men det skal skje mer på Jæren.

Det nye servicebygget på Bore er eit enkelt og robust bygg som tåler ver og vind. Arkitekt og foto: Tai Grung, Lie Øyen Arkitekter AS.

– Dette er et anlegg som mange har venta på og gledet seg til. Borestranda er en av de lengste, flotteste og mest brukte strendene i landet. Både turgåere, surfere, hundeeiere, mosjonister, friluftsfolk og andre er ofte på Bore og nyter naturen, sier Ane Mari Braut Nese, ordfører i Klepp kommune i en pressemelding fra Statens vegvesen. Anlegget dekker et stort behov i området.

– Vi er veldig glade for at Nasjonale turstveger satser på Jæren nå. Vi gleder oss over et flott bygg som vil tåle det harde klimaet ved Jærhavet.

Området er oppgraderet med en avgrenset parkeringsplass, et enkelt bygg med toalett og utvendig dusj støpt i lys grå betong og en sti i landskapet for å samle de gående. Anlegget er et spleiselag, men drift og vedlikehold skal kommunen ta seg av.

Det ny toalettet på Refsnes blir bygd i aluminium og åpner neste år. Illustrasjon: Lie Øyen Arkitekter AS.

Det nye serviceanlegget er en del av en større satsning på Jæren. Det som startet med åpningen av Orre i 2016, blir i år supplert med Bore før Refsnes åpner neste år.

I sommer blir også turistinformasjonen langs strekningen oppdatert med nye tavler. Et utsiktspunkt blir utvikla på Hårr, på tomta til den nåværende rasteplassen. Madland havn blir også oppgradert med rasteplass og toalett i 2022 mens Brusanden gis et løft i 2024.

Utkikkspunktet på Hårr vil by på et flott panorama. Illustrasjon: Arkitektkontoret Manthey Kula as.

Nasjonal turistveg går gjennom et særpreget kulturlandskap langs Nordsjøen. Avstikkere ned til rullesteiner og sanddyner kan gi spennende opplevelser av hav og lys, fyr og kulturminner.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *