Satser i Risør, jager ikke

Faksimile av Aust Agder Blads nettutgave i går.

Faksimile av Aust Agder Blads nettutgave i går.

Nei, dette er en fullstendig misforståelse. Dette kom helt feil ut. Vi ønsker alle bobilturister velkommen, sier turistsjef Marita Thomseth i Risør.

Bobilverden ringer for å sjekke om hun ble riktig sitert i Aust Agder Blads nettutgave i går.
– Dette er en fullstendig misforståelse. To artikler er slått sammen på nettet. I papiravisa dreide hovedsaken seg om den nye bobilplassen på Tjenna, sier Thomseth.

Under overskriften ”Står ulovlig over hele byen” refereres det til en turistsjef som er oppgitt over at bobilturistene tar seg til rette i stadig større grad. Hun framstilles også som en ”parkeringsvakt” som noen ganger jager bobilister.

Hun har opplevd bobilister som har kjørt ut i naturvernområdet på Randvik for å overnatte. Det er selvfølgelig ikke lov, og hun har bedt folk om å ikke gjøre det. Hun har opplevd at bobilister har benyttet søppelkassene til private hus. Likevel synes hun ikke bobilturistene er noe problem.

– Vi hater ingen. Vi elsker alle turister, sier Thomseth og forteller at de til og med gir sommerdispensasjon for telting om natta i naturvernområdet.
– De fleste står lovlig parkert, men overnatting vil vi helst ha på de plassene som er satt av til det.

Avdelingsingeniør Kay Henning Holum ved enhet for eiendom og tekniske tjenester i kommunen, kjenner ikke til problemstillingen og sier til avisa at “så lenge bobilturistene betaler for å stå på de kommunale plassene er det jo greit. Om de overnatter der flere dager er det en annen sak, men jeg kjenner ikke til at dette er et problem”.
Han har heller ikke vurdert å sette opp flere skilt om hvor det er lov eller ikke lov å parkere for bobiler.
– Om det er slik at bobilturister bor på kommunale parkeringsplasser, får vi heller ta det opp, sier Holum i følge avisa.

Kommunal plass fra neste år
Risør kommune arbeider nå med å tilrettelegge for vann og strøm på Tjenna. I dag er dette en parkeringsplass hvor bobiler er velkomne til å overnatte. Innen neste bobilsesong vil også det tekniske være på plass, forteller turistsjefen. Det finnes også et område på Holmen hvor det inntil videre er tilrettelagt for bobilplasser. I tillegg har grunneieren i Flisvika, i følge avisa, ikke sett noe problem med at det i flere år har stått bobiler over natta der, men til høsten skal området bebygges og muligheten bortfaller av seg selv.

Les også: Bobilplasser i Aust-Agder

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *