Sanngrund ble årets veikro

Sanngrund servering & overnatting med Arne Udnesseter (f.v.), Betty Udnesseter, Beate Ferger og Freddy Ferger, er vinnerne av NAF-magasinet Motors kåring av Årets veimat i 2018. Foto: Motor/Mette Randem.

Sanngrund servering & overnatting vinner NAF-magasinet Motors kåring av Årets veimat i 2018, i konkurranse med nærmere 100 veikroer over hele landet.

For fjerde år på rad har Motor kåret Årets veimat, etter at redaksjonen de siste ukene har testet spisesteder fra Nordkapp til Lindesnes. Årets vinner er Sanngrund Servering & Overnatting på riksvei 16 mellom Oslo og Kongsvinger.

På Sanngrund serveres det 100 000 middager i året. Halvannet tonn poteter skrelles for hånd hver måned, og alle sauser lages fra bunnen av.

– Vi lever for gjestene våre og setter vår stolthet i at produktet skal være bra, sier Arne Udnesseter, som sammen med Betty Udnesseter, Freddy Ferger og Beate Ferger driver kroa og campingplassen ved Dysterud bru på grensen mellom Akershus og Hedmark.

Sanngrund har sakte men sikkert spist seg oppover lista i løpet av de fire årene Motor har testet veimat. De var blant de 10 finalistene i fjor, og i år går altså den nyoppussede veikroa helt til topps, forteller Motor i en pressemelding. Om du ikke spiser alle måltider i bobilen er dette en liste å legge merke til.

De ti beste veikroene i Motors test – med juryens kommentarere:

Sanngrund
Dysterud, ved E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus
Holder stilen med god mat og gode råvarer. I år synes vi at de har tatt et skikkelig løft fra i fjor.

Mortens Kro
Hagan, ved RV22 nord for Oslo
Klassisk norsk husmannskost, lokale innslag og bevissthet om bruk av økologiske råvarer.

Bios Café
Storslett, ved E6 i Troms
Det er ikke mange steder langs veien du får bedre mat. Standarden er i restaurant-klasse.

Bergtatt Bistro
Ål, ved Rv7 i Buskerud
Maten er praktfull, personalet vennlig og lokalet smakfullt. Her blir du tatt godt vare på.

På Taket
Sørkjosen, ved E6 i Troms
Et bra, ujålete stoppested for den som vil ha en matpause langs veien, og en takterrasse ikke mange kan vise maken til.

Munkekroen
Fagernes, ved E16 i Oppland
Gode, gjerne lokale, råvarer og et stille, fredelig sted, uten den hektiske stemningen som kan råde på en veikro.

Haukeliseter Fjellstue
Edland, ved E134 i Telemark
Fantastiske omgivelser, deilig følelse å komme inn i varmen og en god meny med lokal forankring.

Vollan Gjestestue
Nordkjosbotn, ved E6 i Troms
Selve definisjonen på en god, norsk veikro: Med husmannskost, effektivitet servering og perfekt beliggenhet.

Lokstallen
Brandbu, ved Fv34 i Oppland
Lokstallen har vært helt i tetsjiktet blant norske veikroer i de tre årene Motor har testet veikroer. Så også i år.

Er-An Veikro
Søfteland, ved E39 i Hordaland
Burgermeny har de på veldig mange veikroer, men det er få steder de tar konseptet til de høydene som Er-An gjør.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les hele testen hos Motor (ekstern lenke).

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *