Sandefjord vil utvide bobilhavna

Sandefjord var tidlig ute med å anlegge en dedikert bobilplass nær sjø og sentrum. Siden har det stått stille, men nå vil kommunen utvide bobilplassen.

Bobilplassen i Sandefjord ligger flott til ved båthavna. Andre aktivitetstilbud omkranser bobilplassen. Arkivfoto: Yngvar Halvorsen.

I Sandefjord kommune pågår et større planarbeid med tilhørende omreguleringer. Hensikten er blant annet å sikre god adkomst for allmenheten til de sjønære områdene langs indre del av Sandefjordfjorden.

Planområde D i reguleringsplanen omfatter både dagens bobilplass, bensinstasjonen ved siden av og parkerings-, havn- og parkområdene i retning sentrum. Et forslag til detaljregulering av området er nå ute til offentlig høring.

På dette bildet er planområdet innrammet med turkis farge. Dagens bobilplass er markert med en rød prikk og bensinstasjonen ligger like til venstre for denne.

Den nedlagte bensinstasjonen blir trolig sentral for en utvidelse av bobilplassen. Det selges fortsatt drivstoff fra pumpene, men bygningen er ikke i drift. Den kan enten rives eller helt eller delvis benyttes som servicebygg for bobilplassen, framgår det av de forberedende arbeidene.

Området der bensinstasjonen er ønskes brukt som en utvidelse for bobilplassen fra påske til oktober. Om vinteren ønsker kommunen å benytte området til midlertidig snødeponi.

Det er ikke vist tegninger av hvordan bobilplassen kan utformes, men dersom løsningen blir som skissert i planbeskrivelsen kan forslaget trolig doble kapasiteten på bobilplassen i sommerhalvåret.

Om det blir en reell utvidelse gjenstår å se. Bobiler har benyttet noe av stasjonsområdet til parkering og en parkeringsplass lenger inn har til en viss grad også blitt benyttet av bobiler. Denne parkeringsplassen ligger også innenfor planområdet.

Sandefjord bobilhavn har stort sett vært uforandret siden dette bildet ble tatt i 2013. Foto: Knut Randem

I 2013 ønsket daværende driver av Sandefjord bobilhavn å utvide kapasiteten, men fikk da et nei fra Kultur- og fritidsutvalget i Sandefjord kommune. Nå ser det ut til at det er bredere politisk enighet om at det må bli plass til flere bobiler på området.

Det er ikke sagt noe om gjennomføringstakten i de kommunale dokumentene, men det blir neppe en utvidelse i 2024. Driften av bobilplassen er satt ut til en kommersiell driver. Dagens driftsavtale går ut i 2025.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Sandefjord vil utvide bobilhavna

  1. Morsomt å tenke på at Sandefjord Bobilhavn i sin tid ble initiert av medlemmer i Norsk Bobilforeningog, Medlemmene i NB var også sterkt involvert i planlegging av denne populære bobilhavna !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *