Samarbeider om ny campingguide

Nå er den snart her. Den nye campingguiden for 2023 er et resultat av et samarbeid mellom NHO Reiseliv og NAF.

Campingguiden for 2023 er et samarbeid mellom NHO Reiseliv og NAF. Den blir tilgjengelig i januar 2023.

Dette er en god nyhet for de som ikke er så digitale – eller som synes det er best å bla i en katalog på papir når de skal velge campingplass, mener fagsjef for camping i NHO Reiseliv, Jarle Buseth.

Guiden for 2023 er nemlig et resultat av et samarbeid mellom NAF og NHO Reiseliv. Til nå har de gitt ut hver sine hefter med sine respektive campingplasser (medlemmer). En del av campingplassene har vært oppført i begge katalogene. Nå er de to katalogene slått sammen til én felles katalog på 292 sider.

– Dette har vi snakket om i flere år, men nå er vi i mål og katalogen er sendt til trykking. Den har blitt stor med nesten 320 campingplasser oppført. Den skal være ferdig tett oppunder jul og vil være tilgjengelig for campinggjestene på nyåret, forteller Buseth.

– Dette blir et godt verktøy for campinggjestene. Den har et oppdatert norgeskart hvor alle plassene er plassert. I tillegg til beskrivelsen i katalogen har vi lagt til en QR-kode for de som vil ha ekstra informasjon på nett.

– Blir det også et felles nettsted for NHOs og NAFs medlemsplasser?
– Nei, så langt har vi ikke kommet. Vi har begynt å prate om en løsning som kan gjøre begges medlemmer fornøyde. Gjennomføring er ikke bestemt og det blir uansett ikke en felles nettløsning i 2023, svarer Buseth.

Den nye campingguiden for Norge skal blant annet deles ut gratis på campingplasser, hos bobil- og caravanforhandlere og på turistkontorer. Den kan lastes ned gratis som pdf fra camping.no. Du kan også bestille den for tilsending, men da må du betale for porto.
Uansett hvordan du ønsker å skaffe deg den så blir den ikke tilgjengelig før over nyttår. Heller ikke for bestilling.

– Særlig utlendingene har vært forvirret over de to delvis overlappende katalogene, men det blir fint for alle med en felles campingguide, sier Buseth.

Han forteller at de merker stor interesse fra utlandet. De fikk kjemperespons på en messe i Nederland i november. Etter det han da fikk høre er direktefergene mellom Nederland og Kristiansand mer eller mindre utsolgt for sommeren.

NHO Reiseliv deltar også på CMT-messa i Stuttgart i januar og regner med like god respons der. Buseth forteller at de også skal profilere seg i Wien i mars.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *