Så flere behov i bobilmarkedet

Et sted mellom 400-500 kunder var innom Norum Bobilgården i Råde da bedriften feiret ti år ei helg i mai. Ikke mindre enn 13 bobiler ble solgt og rullet ut fra gården de tre dagene, og nesten ti millioner kroner rullet inn i kassa til bedriften.

I sitt tiende år har gründer og eier Thorleif Norum (nr to fra venstre) mange ansatte på bobilgården i Råde, som blant annet kjøper og selger brukte bobiler. Fra venstre: Ole Fredrik Norum-Olsen, Thorleif Norum, Emma Borge, Simen Jensen, Raymond Olsen, Børge Alslie, daglig leder Patrik Arntzen og Steve Alslie. Foto: Dag W Grundseth.

Det ble servert kaker, kaffe, pølser og stekt 450 hamburgere, og folk kunne kose seg på bondegården og spasere rundt og ta en titt på både bobiler og personbiler. For gjennom et nytt datterselskap selger gründer Thorleif Norum også personbiler.

Hans bobileventyr startet hjemme på gården i 2013. Egentlig bare tenkt som en ekstra biintekt med salg av 7-8 brukte bobiler i året.

Ti år ble feiret med kaker, kaffe, pølser og hamburgere. Foto: Privat.

Startet som enmannsbedrift
– Jeg så at bobileiere som av en eller annen grunn skulle selge bobilen sin og ikke bytte den i en ny, egentlig ikke hadde noe tilbud. Forhandlerne ville helst selge sine egne bruktbiler som sto på lager, og bobil er ikke like lett å selge privat som en personbil, forteller Thorleif Norum.

Han fikk svigersønnen med til å hjelpe seg, og første året ble det solgt 19 bobiler fra bondegården. Året etter var omsetningen oppe i 60 bobiler, og i koronaåret 2020 ble det solgt 172 bobiler og omsetningen var på 108 millioner kroner.

– Det startet som en enmannsbedrift, og svigersønnen som var med og hjalp til. I dag er dette en bedrift med ni heltidsansatte, sier han.

Startet opp med fuktfritt
I dag har han et sted mellom 50 og 70 bobiler til enhver tid stående ute på tunet, tar innbytte og har egne teknikere til å gå gjennom bobilene som kommer inn. Videre har han også sett et annet problem mange bobileiere støter på fra tid til annen, som enda et datterselskap som ble startet for to år siden tar seg av.

Fuktfritt ble startet opp med daglig leder Bjørnar D. Olsen, og teknikerne Tore Kristiansen, Svein-Erik Hansen og Ronny Holter, men flere behøvdes og bedriften måtte utvide videre. Foto: Privat.

– Til det har vi kjøpt et eget bygg. Bedriften heter Fuktfritt og har syv ansatte. Denne virksomheten startet vi for to år siden. Også det av samme grunn som jeg i 2013 så manglet i markedet. Her har vi funnet en nisje, forteller gründeren på bondegården i Råde.

For han så også at det heller ikke var så lett for alle å få reparert fuktskader, spesielt om man ikke hadde fulgt opp med fuktmålinger årlig hos forhandler. Måtte man da i tillegg også selge bilen var det ikke lett å finne noen som tok på seg risikoen.

Begynt med personbiler
Å ha et verksted som også reparerer fuktskader, viser det seg også å være et stort behov for. Selv sier Thorleif at her har de truffet innertier i et stort marked.
– Vi begynte med tre teknikere og en daglig leder da vi startet opp Fuktfritt. I dag har vi seks teknikere, som tar seg av fukt-, råte og vannskader.

Det er våren og sommeren, spesielt når sola skinner fra skyfri himmel, som er den beste sesongen for Bobilgården å selge bobiler. For her er det ikke noen innendørs utstillingshall, men rett og slett bare gården som er kulissene hvor veldig mange kunder har vandret for å finne bobildrømmen sin. Og som ruller rundt på veiene i dag.

– Vi har også startet opp med kjøp og salg av personbiler. Bobilmarkedet har vært bra, men vi ønsker også flere bein å stå på. Samtidig kan vi ta personbiler i innbytte ved salg av bobiler, avslutter han.

Tekst: Bjørn Egil Jakobsen, BoCM

Artikkelen er tidligere publisert i Bobil- og Caravanmagasinet
Del dette med andre:

  1 comment for “Så flere behov i bobilmarkedet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *