Kamp om bobilplass på Tjenna i Risør. Bystyret sa ja

Siden 2015 har det vært under utvikling en bobilplass på Tjenna i Risør. Plassen ligger i et rolig boligstrøk og Bobilverden.no har tidligere meldt at naboer har beskyldt bobilistene for å snike seg unna betalingen. Se oppdatering nederst i saken.

Bobilplassen på Tjenna er grusplassen øverst. Foto: Yngvar Halvorsen.

Det har vært en viss motstand blant enkelte beboere i området rundt bobilplassen slik vi har beskrevet her. Bobilplassens framtid har vært til behandling i Miljø- og teknisk komite. Der har partiet Rødt markert seg sterkt mot videre permanent drift.

I et leserinnlegg i iRisør i dag oppfordrer partiet bystyret om å gå mot innstillingen fra komiteen. I komiteen gikk flertallet inn for at bobilplassen skal kunne drives av private i 15 år med fem pluss fem år som mulig forlengelse.

Partiet skriver i leserinnlegget at: Det betyr i praksis at politikerne binder en utvikling på det fine Tjennaområdet fram til 2035, med mulig utvidelse til 2040-45!

Rødt ber altså bystyret om å stemme ned flertallsinnstillingen fra komiteen. De vil også ha en gjennomgang av reguleringsplanen for området. Partiet omtaler bobilplassen vekselvis som camping og ville alternativt beholdt driften på kommunale hender for å styrke kommunens inntekter.

Partiet server også at: Ett forslag fikk Rødt flertall for; nemlig at «dersom dagens praksis med camping fortsetter og/eller utvides må naboene involveres i videre arbeid med tanke på bla. plassering og avskjerminger. Her bør man strekke seg langt for å imøtekomme naboenes ønsker».

Bobilverden.no er ikke kjent med at det er ønsker om å drive «camping» på stedet, men en bobilplass.

Oppdatering: iRisør melder at bystyret i Risør har sagt ja til en utvidelse og videre drift av bobilplassen på Tjenna. Det blir 10 nye plasser neste år, omlegging av innkjøringen og skjerming mot naboer. Servicebygg blir ikke etablert og det er kommunen som skal drive plassen videre. Det ligger også i vedtaket fra bystyret at reguleringsplanarbeidet for området skal framskyndes. Les mer om saken hos iRisør.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Urolige naboer eller sleipe bobilister?

Del dette med andre:

  1 comment for “Kamp om bobilplass på Tjenna i Risør. Bystyret sa ja

  1. Som tidligere Risørbeboer er det hyggelig å kunne komme tilbake til byen og bo i bobil på Tjenna. Min opplevelse er at bobilfolket ikke forstyrrer noen rundt seg, men nyter å ta resten av vakre Risør i bruk. Det er positivt at kommunen skal drive plassen videre selv om det betyr at det ikke kommer noe serviceanlegg der. Utvidelse er også bra, – det blir fort fullt der!
    Vi bobilfolk vil gjerne betale for parkeringen, men vi opplever hver gang vi er der at det er vanskelig å få til å bruke betalingsautomaten. Mange står og strever med den og noen gir kanskje opp?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *