River, bygger og flytter i nord

Tre avdelinger bygges med samme tegning når Ferda river, bygger og flytter i Nordland og Troms. Mo i Rana var først ute, nå følger nybygg i Nordkjosbotn og flytting av avdelingen i Bjerkvik.

En tegning – tre avdelinger. Illustrasjon: Ferda.

I Nordkjosbotn har Ferda holdt til i mindre egnede lokaler. Nå rives bygget og sommeren skal tilbringes i brakker og plasthall mens salget skal gå mest mulig som normalt.

– Dagens bygg er en ombygget veikro og kapasiteten har ikke stått i stil til omsetningen. Jeg vil berømme kollegaene mine som vært løsningsorienterte og aldri klaget, til tross for kummerlige forhold, sier konsernsjef Leif Terje Hansen i Ferda.

Mot slutten av året skal nybygget stå klart. Det spesielle er at nybygget får den samme utformingen som Ferda bygger i Mo i Rana. Ikke nok med det, ytterligere en avdeling bygges på den samme tegningen.

Ferda Bjerkvik skal flytte til Evenes. Beslutningen er noen måneder gammel, og også der skal det bygges over samme lest som i Mo i Rana og Nordkjosbotn.

Ferda i Bjerkvik flyttes til Evenes når nybygget står klart. Foto: Knut Randem.

Ferdas hovedeiere, Adolfsen Gruppen, har kjøpt et større område på andre siden av veien for Evenes flyplass.
– Det er i dette området vi nå bygger et tilsvarende bygg som de to andre. Også i Bjerkvik har vi vokst ut av lokalene, samtidig ser vi på Evenes som en spennende lokasjon, i gangavstand fra flyplassen og veldig strategisk inn mot Lofoten, Ofoten, Vesterålen og Narvik-regionen, sier Hansen.

Da vi omtalte etableringen og bygging i Mo i Rana tidligere i år, sa Hansen at «Kundene har blitt digitale og vet svært mye om bobilene når de kommer til oss. Vi vil derfor sette av mindre plass til utstillingsarealer og ha færre, men relevante modeller i utstillingen. Da vil vi heller prioritere god verkstedkapasitet».
Nå benyttes det samme konseptet i både Nordkjosbotn og Evenes. Alle de tre avdelingene skal etter planen være innflyttet i sine nybygg i løpet av høsten eller i god tid før 2022-sesongen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *