Riksantikvaren freder bensinstasjon

Det er kanskje et uttrykk for at bensinstasjoner er utryddingstruet? Nå har Riksantikvaren fredet MIL Veteranstasjon i Bergen.

MIL Veteranstasjon er ført tilbake til sitt opprinnelige utseende. Foto: Erlend Hofstad, Vestland fylkeskommune.

Bensinstasjonen ligger i Lars Hilles gate 27 på Nedre Nygård i Bergen. Den var i drift fram til 1998 etter 70 års drift. Samme år ble det startet en museumsgruppe, som i hovedsak besto av pensjonerte Statoil-ansatte. Gruppa har gjort et omfattende restaureringsarbeid på dugnad, med økonomisk støtte fra Statoil.

– MIL Veteranstasjon forteller om vår moderne historie, framveksten av bilismen og om hverdagsliv i Norge. Bensinstasjonen er også et fantastisk eksempel på hvor viktige entusiaster og frivillige er for vern av kulturminner. Museumsgruppa av frivillige har satt stasjonen i stand på en måte som gjør at vi i dag får et glimt av 1920-tallet, midt i Bergen sentrum, sier riksantikvar Hanna Geiran i en pressemelding.

I dag er det Bybanen som passerer MIL Veteranstasjon. Foto: Erlend Hofstad, Vestland fylkeskommune.

Stasjonen er nå ført tilbake til sin opprinnelige utforming fra 1920-tallet. To originale pumper, tilsvarende de som sto der på 1920-tallet, er satt opp. Den ene kan faktisk fylle bensin.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *