Rettferdig bompengetakst – kanskje fra nyttår

Bobiler over 3500 kg vil muligens få lik bompengetakst som bobiler under 3500 kg fra nyttår. I en pressemelding fra Samferdselsdepartementet i dag gjentas kjente argumenter.

Samferdselsdepartementet arbeider for at endringene skal tre i kraft fra nyttår. Utover dette fremkommer intet nytt i pressemeldingen Samferdselsdepartementet har sendt ut i dag. Endringen skal gjelde kjøretøy registrert som personbil. De endrede satsene skal inngå i regjeringens bompengereform.

Bobilverden spurte for kort tid siden statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementet om framdriften i de ulike forslagene, som er oppe, hvilke forslag som skal på høring og hvilke avgjørelser som kan fattes administrativt uten høring. Statssekretæren har ikke svart på vår henvendelse.

Les også: Enklere for bobiler etter høring

Del dette med andre:

  3 comments for “Rettferdig bompengetakst – kanskje fra nyttår

  1. En bobil under 3500 kg blir vogntog når den kommer på en ferjestrekning med bompenger hvis den er over 6 meter.For eks.Arsvågen- Mortavika under 6m 49 kr over 6m 113 kr.Dette er jo direkte svindel.

    • Det er en vesentlig forskjell på næringstransport og turister. Personlig er jeg glad i kystNorge. Men jeg tenker meg litt om når jeg skal besøke steder med flere ferjeforbindelser på turen. Ta kystriksveien fra Steinjer til Bodø. 6 ferjer. Og skal man besøke noen av øyperlene (Vega og Kysthotellet som begge er verd mer enn ett besøk) f.eks. så koster det i overkant mye. En annen sak er jo at bobileiere betaler mer en bil og campingvogn, til tross for at den krever nesten dobbel plass i forhold til vår bobil på 7,39 m.
      Fortsatt god sommer til alle.
      Arvid

  2. Jeg trodde at alle har fått med seg at bilister skal flåes,saltes og henges opp til tørk.Det er som å stikke kniven i hjertet på byråkratene og politikerne å foreslå rimelige endringer for denne gruppen.VI skal dekke inn alt som skjer i dette landet ,også på togfronten i by og bygd.Er det noen som kan forklare meg med få ord hvorfor vi skal betale for en bytrikk og bane i Bergen ,vi som aldri bruker den eller heller aldri kommer til å bruke den.»Brukerne» skal betale sier Solsvik Olsen,javel men hvorfor slipper da ikke bilistene å betale for dette?Hadde jeg som tidligere selger med bobil sluppet å betale ekstra for noen meter med bil,ja da hadde jeg vært en «holden» mann,men akk nei vi skal blø i avgiftsnorge for å kunne tjene til vårt brød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *