Restaurantmiddag servert i bobilen

Spesielle tider åpner for nye ideer og løsninger. Noen løsninger kan kanskje også ha noe for seg i normale tider? Som for eksempel å få maten servert i bobilen.

Pent anrettet mat servert på døra. Det kunne jo vært en forandring i bobilen. Illustrasjonfoto: Mantra Media/Unsplash.

Tenk deg at du parkerer bobilen utenfor en restaurant. På avtalt tid banker det på døra og der står servitøren med den første retten i din treretters middag. Litt senere kommer de andre rettene i tur og orden. Og når du har spist ferdig er også oppvasken borte.

Drikkevarene til dette måltidet tar du fra ditt eget skap. Det reduserer prisen for deg vesentlig så du kunne kanskje fått lyst til å gjøre dette litt oftere? Men spesielt med en pandemi i full blomst kan jo dette være en ide for en og annen restaurant.

Noen prøver
La oss ile til å si med en gang at vi ikke har sett noen prøve dette i Norge, men i Sverige prøver en restaurant dette konseptet denne uka.

Granvik ved Vätteren driver pub/restaurant, en villmarkscamping og flere andre overnattingsmuligheter. Kommende lørdag serverer de «tre retters husbilsmiddag» på parkeringsplassen ved puben.

Villmarkscampingen i Granvik har bare 14 plasser, men de som vil ha middag servert i bobilen må parkere foran puben.

Lørdag kl 18 serveres middagen til de som har bestilt på forhånd. På sin hjemmeside beskriver de at maten serveres på samme måte som om det var i restauranten. Det er bare en vesentlig forskjell; i bobilen kan du ta med eget drikke. Når du har reservert plass får du også et forslag til drikkevarer som egner seg til den enkelte rett.

Tilbudet har en fast meny som denne lørdagen består av retter med rådyr, røye og en søt dessert. Om et slikt tilbud hadde vært tilgjengelig i vår egen reisesirkel for en helg så kunne det vært et reisemål i seg selv. Tilbudet er kanskje ekstra attraktivt for de som bor i kommuner der all alkoholservering er stengt ned under pandemien.

Take-away er klart et alternativ, men det er jo litt stas å bli servert på skikkelig vis – og at oppvasken forsvinner med maten.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Restaurantmiddag servert i bobilen

  1. Dette må da være en udmerket tanke for mange uten mulighet for å ta inn gjester og en stor tom parkeringsplass. Bare oppfinnsomheten setter grenser.!

  2. Dette har jeg etterlyst lenge
    Parkere utenfor og evnt gå inn for å spise.Jeg håper en kan få opp øynene for dette.

  3. Jeg har sett på nettet at dette har blitt en trend i Tyskland nå under novembernedstengningen. Flere innlegg om dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *