Rensing av vanntank i bobil

Baler du med flasker med vann i bobilen, eller bruker du vannet som om du er hjemme? Med riktig metode kan du trygt drikke vannet, sier ekspertene. Du kan også rense tanken med spesialmidler.

Oxine Pro er et av rensemidlene på markedet. Foto: Produsent.

I fjor utfordret Bobilverden.no Folkehelseinstituttet til å si noe om det var lurt å drikke vannet i bobilen. Dersom du trenger litt hardere virkemidler for å være trygg på at vanntankene er rene finnes det flere preparater i handelen.

Oxine Pro er et av disse produktene, og grossisten Caravan Supply AS (Casu) forteller at de nå har blitt partner for produktet for caravan- og bobilbransjen. Dette er et produkt for desinfisering og virusbekjempelse. Det er egnet for bruk der det er behov for å bekjempe og forhindre patogener som bakterier, virus, sopp, mugg og alger. Produktet er et av de mest effektive desinfiseringsmidlene på markedet, hevder Casu.

Middelet løses opp i vanntanken, som fylles opp med kaldt vann, og står i denne i en time. Åpne deretter alle vannuttak, både kaldt og varmt. La vannet sildre ut av kranene til tanken er tom. Du har nå renset og desinfisert tanken, rørledninger og vannkraner, og alt er klart til bruk, forklarer Casu.

Line Kristiansen i Casu sier at det anbefales å skylle tanken med rent vann, men at dette ikke er nødvendig. Hun anbefaler også at Oxine Pro benyttes ved start og slutt for sesongen.

Oxine Pro koster 549 kroner. Når flaske og aktivator er blandet er det holdbart i to, tre måneder, forteller Casu. Hver flaske holder til 1000 liter vann så det kan sikkert være lurt at flere slår seg sammen for å fordele kostnaden. Du kan også benytte det i andre vannkilder eller i boblebadet, om du har.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: Caravan Supply AS

Les også: Kan du drikke vannet i bobilen? Se ekspertenes råd

Del dette med andre:

  2 comments for “Rensing av vanntank i bobil

  1. Hva med å bruke sitronsyre for å rense vanntanken, har selv brukt dette uten noe problemer. Da slipper man ihvertfall unna klorlukten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *