Renere vann pluss nye generasjoner fra Alde

Alde lanserer nå et nytt vannrensesystem for bobiler, en ny generasjon varmesystem og et framtidig system for bio-gass.

Alde AquaClear UC-C. I tillegg følger et kullfilter med. Foto: Alde.

Med større reiseaktivitet og mange ukjente vannkilder ved påfylling av rent vann, har Alde nå lansert et rensesystem som skal sikre at du få ikke får virus og bakterier gjennom vannet.

Alde AquaClear UV-C er et vannrensesystem som desinfiserer med UVC-fra LED-dioder. Dette skal nøytralisere ca 99 prosent av mikroorganismene, opplyser Alde. Det er ved et forbruk på inntil 4 liter per minutt.

Alde AquaClear UC-C med kullfilter. Foto: Alde.

LED er uten kjemikalier og kvikksølv og skal ha lite behov for vedlikehold samtidig som energiforbruket i følge Alde er lavt.

Sammen med Alde AquaClear UC-C følger det også med et kullfilter som skal sørge for at vannet er uten lukt, dårlig smak og farge.

Alde AquaClear UC-C blir å få kjøpt fra inneværende kvartal.

3020 får sin etterfølger
Alde Compact 3020 ble lansert i 2013 og har blitt Aldes mest solgte varmekjele gjennom tidene. Nå kommer oppfølgeren med nummeret 3030.

Alde 3030 er den nye generasjonen varmekjele. Foto: Alde.

Oppgraderingen av Alde Compact 3030 går på fire sentrale punkter. Et punkt er et to-sonesystem som gjør at du kan stille inn ulike temperaturer i for eksempel salong/kjøkken og soverom. Dette kan også redusere forbruket av gass eller el. På nye bobiler vil det typisk være bobilprodusenten som definerer hvilke soner bobilen deles inn i. Mange bobiler har i dag en stengekran for soveromsdelen. Den blir overflødig med dette systemet og du kan ha en mer fleksibel temperatur enn av og på.

Varmtvannsberederen øker med 10 prosent til 10 liter og det følger med et nytt og mer moderne betjeningspanel med enklere betjening, mener Alde selv. Samtidig har de inkludert ICT, som står for Intelligent Climate Technology og er en mer avansert systemlogikk for myke og effektive temperaturoverganger og optimering av energiforbruk.

Kontrollpanelet til Alde 3030. Foto: Alde.

Alde Compact 3030 kommer i salg i inneværende kvartal og vil finnes hos flere bobilprodusenter i modellåret 2022.

Bio- eller naturgass er neste steg
Om et år vil Alde lansere Alde Compact 3030 BIO. Den er spesielt utviklet for å drives med samme gass som gassdrevne biler (CNG). Varmekjelen kan kobles direkte til kjøretøyets gasstank, men den kan også drives med strøm.

Bobiler drevet på CNG finnes foreløpig ikke på kjente produksjonslinjer, men Alde mener dette likevel ligger i tiden også for bobilbransjen. Alde framhever egenskaper som rask oppvarming, 8,5 kW effekt og at det er et godt miljøvalg fordi biogass er fornybar og har 95 prosent lavere utslipp av drivhusgasser enn diesel og bensin. Funksjonene ellers i bio-utgaven skal være som i den ordinære utgaven av systemet.

Oppdatert; AquaClear UV-C vil koste ca 3000 kroner i Norge. Den fungerer optimalt med panelet 3030. Den kan også brukes på eldre anlegg, men da uten styring og overvåking fra panelet. Det opplyser Stefan Lindström i Alde.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *