Ingen rekord, men solid salg av dyre bobiler

Mange ville se Caravanmessens dyreste bobil. Foto: Knut Randem.

For første gang på fire år steg besøkstallet på Caravanmessen  over 18.000 besøkende. Den dyreste bobilen ble ikke solgt, men det er like før. Også mer folkelige bobiler solgte godt.

Det har vært mye oppmerksomhet om Caravanmessens dyreste bobil, en Concorde Centurion til 7,3 millioner kroner. Det er ikke langt unna, minst en kunde er i innspurten og nesten klar for å signere kontrakt.
– Det er ikke enkelt å lande kontrakten på en slik bobil under en messe, sier salgssjef Kenneth Brandvik i Arve Opsahl AS.
– Også er den jo dyr, forsøker vi oss.
– Du kan gjerne sammenligne bobil og båt. Hvor mange cabinkryssere til over ti millioner kroner flyter ikke rundt? Det er ingen grunn til at slike bobiler skal skille seg fra det, repliserer Brandvik.

Han legger til at denne modellen, som ble lansert i ny utgave i Tyskland for fire uker siden, allerede har solgt så godt at fabrikken har blitt overrasket. På disse fire ukene er det solgt 36 slike i Europa. 25 av dem er kjøpt av sluttkunder. Resten har gått til forhandlere. Hvorfor ikke da en til Norge? Modellen som sto på Caravanmessen er for øvrig kjøpt av en tysker.

Et annet luksusmerke, som har gjort det godt, er Morelo. Lars Gøran Iversen fra Stamsaas Fritid AS er en av forhandlerne som har bemannet denne standen. Han forteller at de ulike forhandlerne til sammen har intensjonsavtaler på 15-16 Morelo i ulike størrelser. To av dem er Morelo Empire Liner til 5,5 millioner.
En annen av forhandlerne Nikolai Reime i Reime og Lode AS forteller at de skal ha med flere kunder til Tyskland for å gå gjennom ulike spesifikasjoner. Han forteller at de ikke har mulighet til å vise alle mulighetene kundene har her hjemme. Det er også løsninger som ikke ble stilt ut på messa.

Felles for disse to merkene er at leveringstiden kan være opptil 15 måneder. Salgene som gjøres nå leveres tidligst fra våren 2018.

God salg for mange
Folk flest nøyer seg med å ignorere luksusmodellene. Flere av leverandørene Bobilverden.no har snakket med melder om oppmuntrende salg eller på nivå med fjoråret. De fleste påpeker at det er den kommende uka som er viktig for å se hvor mange salg Caravanmessen gir.
Hos Dethleffs gleder Jan Kaspersen seg over at mange unge familier har besøkt dem og handlet.

Dette samsvarer med messegeneral Konrad Sels inntrykk av messa. Han gleder seg over at antallet besøkere igjen har kommet over 18.000. Eller 18.019 for å være nøyaktig. I fjor var antallet besøkende 17.056.

Se og hør Sels kommentar i videoen under.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no


.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *