Rekord for svenske campingplasser

De svenske campingplassene opplevde en rekordstor økning i antall gjestenetter i 2021. Andelen bobiler er likevel mindre enn på norske campingplasser.

Svenske campingplasser hadde rekordøkning i fjor. De ser at norske gjester lader opp for sommeren 2022. Foto: Rob Vanstone. Forsidefoto: Anna Hult.

Bobilverden.no har tidligere fortalt om rekorden de norske campingplassene kunne markere i fjor. Da hadde de over 8 millioner overnattinger medregnet bobiler, vogn, telt og hytter. Antallet bobiler utgjorde om lag 1,7 millioner gjestedøgn.

Sverige har nesten dobbelt så stor befolkning og oppnådde 15,5 millioner gjestenetter i 2021. Det er en rekordøkning på 21 prosent. Bobilene utgjør i Sverige 13 prosent av de besøkende eller cirka 2 millioner. Mens det totale besøket er forholdsvis likt i de to landene, så er andelen bobiler en del høyere i Norge.

– At så mange nye svenske gjester besøkte Sveriges campingplasser i 2021 er fantastisk. Internasjonal reiseaktivitet ble påvirket av pandemien, men også her så vi et stort interesse for Sverige så snart mulighetene for å reise kom, sier Peter Jansson, fungerende administrerende direktør i SCR Svensk Camping i en pressemelding.

Camping er Sveriges største ferieform. I sommerperioden juni til august var 44 prosent av alle turistovernattinger i Sverige på en campingplass.

En del områder ble ekstra hard rammet av pandemien og fikk en tilsvarende høy økning i 2021. I Kronoberg/Småland økte besøket med hele 81 prosent fra 2020.

Det er Västra Götaland, Kalmar/Øland og Halland som er de største campingregionene i Sverige. Jansson sier at de nå spesielt legger merke til at nordmenn planlegger og bestiller sine ferier på camping.se.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *