Reiseforsikring: Vaksine opphever ikke reiseråd

Europeiske reiseforsikring rykker i dag ut med en advarsel til sine kunder. Ikke ta det for gitt at reiseforsikringen gjelder selv om du er vaksinert.

Det å bli vaksinert gir ikke automatisk gyldig reiseforsikring i utlandet. Det er UDs reiseråd som legger premissene.
Foto: Heiko Junge/NTB.

Europeiske Reiseforsikring opplever nå en solid økning i antallet henvendelser fra kunder som planlegger å reise utenlands i årets sommerferie.

– Mange regner med å være ferdig vaksinerte ved feriestart, og tror derfor det er uproblematisk å kjøpe utenlandsreiser nå. Det kan føre til en økonomisk baksmell vi ikke unner kundene våre, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

– Utenriksdepartementets (UD) reiseråd gjelder fortsatt, og det er rødt lys i reisekartet. Kjøper du en reise nå, og det fortsatt er rødt ved avreise, får du ikke gyldig forsikring hvis du reiser. Og du får heller ikke dekket avbestillingskostnader.

Det er UDs reiseråd som legger premissene for hvor en reiseforsikring er gyldig og ikke. Foreløpig er norske myndigheter sparsomme med opplysninger når det gjelder hva som vil skje med reiserådet etter hvert som nok nordmenn er vaksinert, eller hva slags påvirkning et eventuelt vaksinepass i EU vil ha på reisevirksomheten.

– Hvorvidt man er vaksinert eller ikke har faktisk ingenting å si for gyldigheten til reiseforsikringen. Dette er det UDs reiseråd som regulerer. Derfor er vi veldig spente på hvordan dette rådet vil påvirkes av vaksinesituasjonen fremover, sier Handeland.

– UD bør kanskje lette litt på sløret
Europeiske Reiseforsikring mener det er på tide at UD deler noen av sine tanker rundt hva som vil skje med reiserådet på sikt.

– Vi tror det er mange som hadde satt pris på å vite litt om hva som er planen med reiserådet fremover. Vil det bli lettelser for alle? Vil rådet og dermed reisekartet tilpasses et kommende EU-vaksinepass, slik at de vaksinerte får reise? Kanskje er det på tide at UD letter litt på sløret og deler noen tanker eller mulige scenarier, sier Handeland.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Reiseforsikring: Vaksine opphever ikke reiseråd

 1. Utenlandstrafikken med fly falt med nærmere 90 prosent etter nedstengingen i mars 2020. Likevel har de aller fleste kundene opprettholdt dekning for hele verden. Nordmenn har brukt rundt 3,6 milliarder kroner på kjøp av reiseforsikringer det siste året. Dette til tross for at de fleste ikke har vært utenfor Norges grenser.
  Selvsagt skulle de flest ha avbestilt disse dyre forsikringene, men mange har vel håpet at pandemien ville lette snart.
  “– Her burde selskapene med fordel ha vært mer proaktive overfor kundene. De burde bedt sine kunder vurdere behovet for denne forsikringen, mener Harald Vaaland.
  Han er direktør i organisasjonen Norsk Familieøkonomi, som i 25 år har gitt medlemmene sine råd om økonomiske forhold.” (Kilde: E24.no)

  • Godt poeng!Forsikringsselskapene vil gjerne at vi skal betale forsikringen men de bruker UD’ reiseråd for alt de er verd , for å få oss til å bli hjemme.
   Greit nok at de ikke vil betale erstatning til coronarelatert sykdom, dersom den er oppstått i et land som er definert rødt, men risikoen for å brekke lårhalsen eller å få hjerteinfarkt mens man er i utlandet har ikke noe med pandemien å gjøre.
   Følgelig burde en reiseforsikring gjelde for alle andre sykdommmer bortsett fra de coronarelaterte, uansett om landet man oppholder seg i er rødt eller grønt.

   • Ha ha, har du noen gang sett et forsikringsselskap som tenker mere på deg enn sin egen bunnlinje? Nei de fleste selskap har en holdbarhetsdato for når du som kunde står i fokus. Best før skade, tvilsomt etter skade.

 2. Ha ha, har du noen gang sett et forsikringsselskap som tenker mere på deg enn sin egen bunnlinje? Nei de fleste selskap har en holdbarhetsdato for når du som kunde står i fokus. Best før skade, tvilsomt etter skade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *