Reine: Litt vennligere, men fortsatt veldig dyr

Nå får du i det minste litt mer for kr 375 om du nøyer deg med nattopphold i Reine. Foto: Jimmy Käehne.

Det har vakt stor oppsikt at det koster rundt 1000 kroner å stå med en bobil i Reine Ytre havn. Nå endrer kommunen praksis og gjør det litt mindre dyrt.

Det er nesten en måned siden Bobilverden.no skrev om Moskenes kommune og deres prising av overnatting med bobil i Reine Ytre havn. Saken har vakt stor oppsikt.

En døgnpris på kr 900 (1035 med EasyPark) blir for drøy for de fleste, var tilbakemeldingene.

En del av prisberegningen var at overnatting fra kl 22 til 07 neste dag kostet kr 375. Dette var en innskjerping av tidligere noe romsligere tider.

Nå kan Lofot-Tidende fortelle at kommunen gjør det litt billigere å overnatte. Det er teknisk sjef Terje Abrahamsen som i avisa forteller at de etter de mange reaksjonene i fagpressen utvider nattperioden til kl 21 til 09. Nattaksten er fortsatt kr 375.

For de resterende timene i døgnet koster det fortsatt kr 35/time å stå på plassen. Det betyr at et døgns opphold i bobil i Reines Ytre havn nå koster kr 795 – ned kr 105/døgn. Men du kan selvfølgelig velge å komme sent om kvelden og reise videre kl 09 neste morgen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Reine endrer pris for bobil

Del dette med andre:

  14 comments for “Reine: Litt vennligere, men fortsatt veldig dyr

 1. Sett i bobiler til 1.5 millioner og oppover og klager på overnattingsprisen, enkelt å fiks, berre selg bobilen og ta inn på hotell😊.

  • Så dersom du tjener over 1 million er det greit at du f.eks blir avkrevd dobbel pris på en restaurant? Eller er det bare bobileiere som har kjøpt dyrere bobil enn du har råd til som skal svi?

  • Det er ikke snakk om dyre bobiler, men det du får igjen for stå på plassen. Du betaler dyrt på femstjerners hotell også men billigere på hoteller med en stjerne. Men som sagt jeg anbefaler alle som jeg treffer og snakker med å ta turen til Vesterålen i stedet for Lofoten. Mye billigere og like fint i Vesterålen. Lofoten har priset seg bort.

   • Turistnæringen i Lofoten tror det er bare å peise på når det kommer til penger. Dette gjelder forøvrig hele Nordland og Troms. Har sluttet å feriere i Norge.

 2. Det er helt feil å fokusere på pris for å overnatte på en regulert parkeringsplass.

 3. Ta turen til vestlandet heller,eg driver Victors Naturpark i sveio å her koster det 400 pr døgn med strøm,dusj,internett å en av norges fineste oppstillingsplasser, sjekk vår side på Facebook

  Ha en fin sommer

  Mvh victor

 4. Det er flott å se at Moskenes kommune har en teknisk avdeling som lytter til tilbakemeldinger og finner gode løsninger. Nå kan de som parkerer for natten (ja parkerer) betale rundt 30 kr timer på natterstid. Dette er midler kommunen kommer til å bruke på å forbedre fasilitetene til innbyggerne og gjester her. Man rekker nå å både spise frokost før man kaster loss, og til og med være fullstendig i rute for happy hour nede i Reine sentrum 😀

 5. Dette er fortsatt en park
  eringsplass!!!
  Det er jammen dyrt å overnatte andre steder på parkeringsplasser også. Kunne vært artig å sett hva det kostet på en parkeringsplass i Oslo, Trondheim, Bergen eller Tromsø f eks.
  Vi har slitt med å finne parkeringsplass på Reine, vi hadde med oss en rullestolbruker.
  Så hvorfor ikke overnatte på en bobilplass eller campingplass????

  • Og ikke oppta parkeringsplass for andre som også ønsker å se Reine. Finnes mange flotte steder i Lofoten, så se Reine, men overnatt et annet sted av hensyn til andre!!!

 6. Vil bare opplyse om at det er fullt mulig å stå i Reine, helt nede ved der hurtigruten kommer inn, til 250 kr. døgnet.
  Dette er en grusplass som er satt av til bobiler.

 7. Vi ser at noen hardnakket påstår at dette er en vanlig parkeringsplass. Det kan godt være den er det, men så lenge det er en egen priskategori for bobiler og en definert overnattingspris, vil denne redaksjonen omtale den som en bobilplass. Enkel, ja, men fortsatt en bobilplass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *