Reine endrer pris for bobil

Parkeringsplassen i Reine Ytre havn har hatt en egen pris for bobiler og har derfor blitt oppfattet som en bobilplass. I sommer har den blitt erklært som Norges dyreste. Nå gjør kommunen endringer.

Det blir lik pris for bobiler og vanlige personbiler når nytt innkrevingssystem med skiltavlesing er på plass i Reine. Foto: Jimmy Käehne.

At det har kostet en tusenlapp å stå et døgn med bobil i Reine Ytre havn har vakt oppsikt i sommer. Plassen har en timepris og en særskilt nattpris for bobiler. Prisen for bobiler er høyere enn for vanlige personbiler.

Nattperioden var opprinnelig fra kl 22 til 07, men ble senere på sommeren utvidet til kl 21 til 09. Dermed skulle du kunne overnatte i bobil og få i deg både kveldsmat og frokost innenfor tiden som koster kr 375. Justeringen senket døgnprisen noe.

Nå likestilles prisen for bobiler og vanlige personbiler.
– Når det nye opplegget med kameraovervåking (skiltavlesing. red. anm) blir klart, vil det bli lik pris for bobiler og vanlige biler, sier teknisk sjef Terje Abrahamsen i Moskenes kommune til Bobilverden.no.

Til lokalavisa Lofot-Tidende har Abrahamsen uttalt at ingen skal overnatte i Reine Ytre havn. Overfor Bobilverden.no klarlegger han at det ikke er satt opp et kommunalt regelverk for overnatting. Derfor må de som likevel velger å gjøre det selv ta ansvar for overnattingen.

– Ikke lenger en bobilplass
Parkeringsplassen i Reine Ytre havn har vært oppført som bobilplass hos oss fordi den har hatt en egen pris for bobiler. Når prisene nå endres og alle biler likestilles, blir dette en vanlig parkeringsplass og overnatting må betraktes som fricamping. Den blir derfor slettet fra Bobilplassen.no med det første. Det opplyser Ellen Randem, som har det daglige driftsansvaret for oppslagsverket.
Bobilverden.no og Bobilplassen.no har felles utgiver og redaktør.

En privat bobilplass, som ble etablert i havneområde i sommer, blir krevd stengt av kommunen ettersom den ikke har de nødvendige kommunale tillatelser, bekrefter Abrahamsen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  7 comments for “Reine endrer pris for bobil

  1. Det må da være en usedvanlig dustete grunn til at den har vært oppført som bobilplass: den har en egen pris for bobiler!! En parkeringsplass er jo faktisk uansett en parkeringsplass!!!

  2. Vi har feriert i lofoten i mange år men nå er det slutt. Det er bltt en destinasjon uteen logostic bare pris. Det er rett og slett kvalmt å opservere hvordan de prøver å utnytte turistene.

    • Prisene i Lofoten er helt hinsides, fornøyde båten ved kaia på reine og det kostet 410 kroner pr .dag , gikk på land for og bruke toalettet noe jeg regnet med var beregnet kaileie men nei dette måtte betales. IKKE MER LOFOTFERIE PÅ OSS.

  3. Prisene i Lofoten er helt hinsides, fornøyde båten ved kaia på reine og det kostet 410 kroner pr .dag , gikk på land for og bruke toalettet noe jeg regnet med var beregnet kaileie men nei dette måtte betales. IKKE MER LOFOTFERIE PÅ OSS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *