Regjeringen med krystallklart reiseråd

Økt smitte av Covid-19 i landet får regjeringen til å stramme inn i steden for å fortsette å slippe opp på innstramminger. Nå er reiserådet krystallklart; Unngå alle unødvendige utenlandsreiser.

Det spiller ingen rolle om landet er grønt eller rødt, regjeringen fraråder nå alle utenlandsreiser. Foto: Alexander Blecher, blecher.info
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

– De fleste har forstått det nå. Ferien er over. Nå må vi brette opp ermene og gjøre jobben, sa helseminister Bent Høie på dagens pressekonferanse om Covid-19.
– Vi forsto alvoret i vinter. Derfor tok vi kontroll over smittespredningen. Sommeren fikk oss kanskje til å glemme alvoret, men utbruddene de siste ukene viser hvor utsatte vi er.

Høie mener situasjonen nå er urovekkende. Han viste til at flere land, som har hatt kontroll, nå stenger ned igjen.

– Når norske innbyggere reiser utenlands, øker smittefaren. Derfor oppfordrer vi om å ikke reise utenlands dersom det ikke er helt nødvendig. Dette gjelder både grønne og røde land. Enten landet har pålegg om karantene ved hjemreise eller ikke, sa Høie.

Høie ønsker å holde åpne barnehager, skoler, sykehjem og arbeidsplasser. Derfor settes åpning på andre områder på vent. Dette gjelder for eksempel voksen breddeidrett. Offentlige og private forsamlinger skal fortsatt begrenses til hhv 200 og 20 personer så lenge avstandkravet på 1 meter kan overholdes.

Både Høie, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet ba om ny innsats for å følge smittevernrådene om minst 1 meter avstand, hyppig håndvask, at vi holder oss hjemme om vi er syke og tester oss ved minste mistanke. Det kan også bli aktuelt å anbefale bruk av munnbind i bestemte situasjoner.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *