Regjeringen åpner for reiser til Danmark

15. juni åpnes Norge for reisende fra Danmark. Samtidig kan nordmenn reise til Danmark. Andre land kan bli åpnet samtidig.

Regjeringen åpner for fritidsreiser til Danmark. Her fra Absalon camping i København. Foto: Knut Randem.

Erna Solberg sa på en pressekonferanse kl 14 i dag at de hadde et ønske om å åpne for reiser til alle nordiske land samtidig. Det har ikke vært mulig, derfor gjør vi nå bilaterale avtaler med landene.

Danmark er altså først ut, men statsministeren utelukket ikke at de vil komme til enighet med andre nordiske land innen 15. juni, men det kan da bli tatt regionale hensyn der det er stort smittetrykk.

Solberg understreket blant annet at alle må sette sette seg inn i de reglene som gjelder i det enkelte land. I Danmark vil det blant annet gjelde egner regler i København. Reisende må være oppmerksomme på at de må bestille flere overnattinger på forhånd. (Oppdater: Det er uklart om det blir lov å overnatte med bobil i København. Flere medier melder at hotellovernatting i København ikke blir tillatt.)

Solberg svarte på spørsmål at det blir mulig å kjøre gjennom Sverige til Danmark, men det er også opptil danske myndigheter å akseptere. Hun ba også reisende være oppmerksomme på at det kan skje endringer dersom smittesituasjonen tilsier det.

Fraråder fortsatt reiser til andre land
Regjeringens reiseråd fraråder fortsatt fritidsreiser til andre land enn Danmark. Samtidig antydet Solberg at det kan bli åpnet for enkelte regioner eller deler av naboland dersom smittesituasjonen tilsier det.

Reiseråd for land utenom Norden vil bli vurdert innen 20. juli.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Regjeringen åpner for reiser til Danmark

  1. Må forhåndsbestille for minimum 6 døgn sa dem. Gjelder vel bobiler og det? Er vel for å slippe dagsturene for å handle..

  2. Og hvordan blir det for oss som ønsker å besøke familien? Har en bror med 5 mål plen som har plenty av plass til storebrors bobil. Får få ham til å sende en bestillingsbekreftelse, kanskje …

  3. Tillater Danmark transitt, hvor vi ankommer Hirtshals og kjører gjennom Danmark til Tyskland uten stopp?

  4. hei, kan min mann og jeg reise til danmark etter 12 juni med bobil? vi besøker ikke noen i danmark. men fricamper, tenkte reise til jylland.

    • Nei, da gjelder spesielle regler for besøk hos familie oa. Etter 15. juni gjelder det som er beskrevet over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *