Redusert kapasitet Bognes – Lødingen

Det er inntil videre redusert kapasitet på ferjestrekningen Bognes-Lødingen. C-ferja er ute av drift. Det kan i perioder forventes stor trafikk og lang ventetid.

Det er inntil videre redusert kapasitet på ferjesambandet Bognes-Lødingen. Bildet er fra Bognes ferjekai. Illustrasjonsfoto: Lars Olve Hesjedal, Statens vegvesen.

– Statens vegvesen oppfordrer trafikantene til å vise god køkultur, og oppføre seg godt overfor ferjemannskapet. Anbefalt omkjøring er E6 Bognes-Skarberget og rv. 827 Drag-Kjøpsvik, sier Marte Sørø på ferjeavdelingen i Statens vegvesen.

Leveransen av MF Barøy, som var planlagt inn i A-ruta på Lødingen-Bognes i god tid før sommersesongen, har blitt forsinka på grunn av konkurs i Fosen Yard i januar.

Rett før fartøyet endelig skulle leveres, ble i tillegg en viktig komponent på MF Barøy ødelagt. Planen var at ferga skulle settes i drift denne uka.

– Det finnes ikke noe heldig tidspunkt for å være uheldig, men akkurat dette må jeg si er maksimalt dårlig timing, og veldig trist, sier administrerende direktør i Torghatten Nord, Marius Hansen.

– Vi vet dette fører til kø og ulempe for mange, og avviklinga av sommertrafikken bekymrer oss veldig. Vi jobber på spreng med å finne en midlertidig erstatning. Dessverre kryr det ikke av ledige ferger som har riktig størrelse, og samtidig er klassifisert for å gå i dette farvannet, sier Hansen.

Torghatten Nord anbefaler alle reisende å følge med på rutevarslinga. A- og B-ruta går som normalt, mens C-ruta altså er kansellert inntil videre.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Redusert kapasitet Bognes – Lødingen

  1. Synd for lokal- og nyttetrafikk, men det er mer enn nok bobiler på veiene i Vesterålen og Lofoten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *