Rasteplass på turistvei blir fornyet og får tømmestasjon

Det lages mange flotte rasteplasser langs Nasjonale turistveger, men sjelden blir de utstyrt med tømmestasjoner. I dette tilfellet samarbeider Statens vegvesen og kommunen om oppgraderingen.

Samarbeidet mellom Berg kommune og Statens vegvesens turistvegseksjon vil gi en raste/parkeringsplass med tømmestasjon i Mefjordvær. Illustrasjon: für arkitekter.

Stadig flere turister finner vegen til idylliske Mefjordvær ved Nasjonal turistveg Senja. For å møte trafikken har Berg kommune og Statens vegvesen gått sammen. I slutten av januar startet arbeidet med nytt toalett, bobiltømming og parkeringsplass. Den nye rasteplassen skal stå ferdig i september.

Mefjordvær er et historisk fiskevær i Berg kommune og ligger godt plassert mellom storhavet og høye fjell på en seks kilometers avstikker på Nasjonal turistveg Senja. Området byr på spennende historier og ferdsel i flott natur, men servicefasilitetene for besøkende er modne for et løft.

Nå er en større oppgradering ved moloen i gang. Til å tegne prosjektet har Statens vegvesen engasjert arkitektkontoret für arkitekter.

– Vi tror prosjektet blir en bra oppgradering til stedet, både for de som bruker området i det daglige og for turister som kommer langveisfra, sier Andreas Grøntvedt Gjertsen, arkitekt i für arkitekter.

Stedet skal ryddes. Eksisterende utedo, busskur, containere og fylling fjernes og området revegeteres med strandfloraen i området.

Mefjordvær ved Nasjonal turistveg Senja. Foto: Werner Harstad/ Statens vegvesen

– Toalettbygget blir det viktigste elementet. Det består av to toaletter under et utvidet tak som også skjermer for været. I bygget blir det lagt ekstra vekt på gode, solide materialer for å tåle vindkreftene som kan rive heftig i vinterstormene, sier han.

Foruten toalettet bygges parkeringsplass, det kommer tømmestasjon for buss og bobil, søppelhåndtering og bussholdeplass. Den karakteristiske moloen får også et velfortjent løft.

– Moloen er mye brukt av både fastboende og turister. Med varierte sitteplasser og fastmonterte blomsterkasser vil vi gjøre vandringen over moloen til en flott opplevelse, sier Grøntvedt Gjertsen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Berg kommune på Senja, Statens vegvesen Nasjonale turistveger og lokalmiljøet i Mefjordvær og utføres av Senja Entreprenør AS.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *