Rabatt: Storebælt tar et skritt i retning full automatisering

Nok en gang endres rett og galt kjøremønster på Storebæltbroen. Skal du ha full rabatt og kunne fungere i en ubemannet framtid bør du lese denne oppdateringen for å få best mulig pris.

Storebæltbroen endrer kjøremønster og forutsetninger for å få rabatt. Foto: Evan Hemmingsen/Sund & Bælt

I vinter skrev Bobilverden.no om endringene i kjølvannet av det nye betalingsanlegget og hvordan du skulle få maksimal rabatt over broen. Nå er det nye endringer og alle kan kjøre i automatiske filer dersom de forbereder seg litt. Etter 1. oktober vil du uansett ikke få rabatt om du ikke følger det vi beskriver under.

For bobiler inntil 3500 kg har det til nå vært slik at de som er under 270 cm høye kunne kjøre i automatisk bomfil. De som er høyere må som hovedregel kjøre i manuell fil for å få pris som personbil og rabatt. Det gjelder de som har vært registrert til nå.

Bobil inntil 3500 kg skal holde til høyre om bobilen er over 2,7 meter. Når du har gjort som beskrevet i artikkelen kan du kjøre på grønt og fortsatt få beste rabatt. Illustrasjon: Storebælt.

Alle som heretter ønsker rabatt over Storebælt må registrere seg i Storebælt Privat. Registreringen er gratis. Dersom du har en av Bizz-brikkene så registrerer du deg her.
Norske AutoPass-brikker kan også registreres, men da må du henvende deg til kundeservice her.

Alle bobiler opp til 3500 kg skal i tillegg registrere seg og sin bombrikke her for å få full uttelling av rabatten. Når det er gjort kan du kjøre i automatisk bom uansett om du er over eller under 270 cm høy. Etter 1. oktober 2020 blir det ikke rabatt om du ikke har registrert deg, sier kommunikasjonssjef Lene Gebauer Thomsen i Sund & Bælt AS.

Bobiler over 3500 kg skal registrere seg i Storebælt Privat for å få rabatt. Disse bobilene trenger ikke å melde seg inn som bobil slik lettere bobiler må. Dette har sammenheng med prisstrukturen for større biler.

I vinter ble det kommunisert at Club Storebælt ble lagt ned. Nå sier Thomsen at Club Storebælt har endret navn til Storebælt Privat. Dersom du tidligere var medlem i Club Storebælt trenger du altså ikke å melde deg inn i Storebælt Privat. Men dersom bobilen din veier inntil 3500 kg må du fortsatt registrere den som bobil her (som nevn over).

Bobiler over 3500 kg med tidligere medlemsskap i Club Storebælt trenger ikke å gjøre ytterligere registreringer, sier Thomsen. Da skal rabatten i følge henne komme av seg selv.

Dersom du har vært registrert i Club Storebælt tidligere kan det være fornuftig å logge inn hos dem og sjekke at alle opplysninger registrert på deg og bobilen er korrekte.

Brikker og avtaler
Bobilverden.no har ved flere anledninger skrevet om viktigheten av å ha bombrikke i bobiler for å få maksimal rabatt – både i Norge og på de danske broene. Under finner du lenker til aktuelle artikler.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Du «må» ha én bombrikke, men ikke flere
Les også: De danske broene; brikker, avtaler og store rabatter

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *