Pusser fasaden med flate vinduer og nytt lysdesign

I Chiantis vinmarker. Laika Kreos 7009 og 7012 har blitt en halv meter lengre. Foto: Knut Randem.

Laika satser på nytt lysdesign, flate vinduer, fornyet logo og større eller mindre endringer i interiøret. Modelåret 2018 blir preget av mange små og store endringer. Det siste året har Laika økt salget i Norge med over 13 prosent. Og snart kommer det en ny generasjon bobiler fra produsenten.

Laika legger en bue på logoen og innfører flate vinduer i fiberglass på samtlige modeller. Foto: Knut Randem.

Både Ecovip og Kreos har fått nye flate vinduer i fiberglass i samtlige modellvarianter. De utvendige dekorelementene skifter fra gull i 2017 til sølv i det nye modellåret. Samtidig er logoen som preger Laika fornyet.
Samtlige modeller får den nye logoen. Endringen er ikke så stor og det er ikke sikkert du legger merke til den. Men logoen har altså fått en bølge under en ellers uendret logo. Dette er del av et ønske om å gi Laika en sterkere identitet.

Flaggskipet
Kreos regnes som Laikas best utstyrte modeller mens Ecovip har noe enklere utstyr. Begge seriene har et utall varianter både i halv- og helintegrerte utgaver. Det er Kreos hvor den mest synlige endringen har skjedd – sett fra utsiden. Og du merker det selvfølgelig inne. De to største helintegrerte Kreos-modellene 7009 og 7012 har blitt forlenget med en halv meter og måler nå 796 cm. Utvendig bredde er 231 cm og vekta i kjøreklar stand er oppgitt til 3523 kg. Modellen leveres på Fiat Ducato 43 Heavy AL-KO som standard for en totalvekt på 4250 kg. Det er nok naturlig for de fleste å velge oppgraderingsmuligheten til 4500 kg. Motoren leveres standard med 130 hk, men kan også leveres med 150 eller 180 hk. Den registreres for fire personer, men det kan plusses på både et sete og en soveplass.

For mange vil det være viktig at den helintegrerte Laika 7012 også kan leveres med dør foran på passasjersiden.

Mange føler seg utrygg uten en dør. Kreos 7012 kan om ønskelig leveres med egen dør for passasjeren i forsetet. Foto: Knut Randem.

Rydder i design
I interiøret er det gjort en rekke større eller mindre endringer som opprydding i stoff- og skinnkolleksjoner, dekorlinjer og annen dekor, mulighet for å gjemme en 32 tommers tv bak den korte sofaen, kjøkkenbenken har en topp av corian, dobbel vask og en mulighet til å oppgradere kjøkkene til ”Grand Chef”, et nytt kjøkkenkonsept fra Laika. Dette har tre kokebluss, gassovn med grill og mulighet for å velge microbølgeovn.

Det er plass til en 32” tv bak den ene sofaen i Kreos 7012. Kjøkkenbenken har to kummer, men den ene kan dekkes slik at det blir bedre benkeplass. Foto: Knut Randem.

Et sammenleggbart garderobeskap kan henges opp i garasjen. Foto: Knut Randem.

Badet kan deles av både mot kjøkken og soverom for å gi full skjerming fra andre beboere. For de fleste vil det nok virke totalt overflødig, men noen vil kanskje like at badedørene kan låses fra innsiden.

Både 7009 og 7012 leveres med Alde oppvarming som standard. I 7009 er det også mulig å justere varmen i soverommet uavhengig av resten av bobilen. 7012 leveres standard med elektrisk høydejustering av dobbeltsenga.

I den rommelige garasjen leverer Laika et sammenleggbart ”klesskap” med eget oppheng om du ikke bruker plassen til sykler.

I samtlige modeller er det gjort endringer i farge- og stoffkombinasjoner. I mange modeller kan det velges runde bord.

Laika Kreos 7012 sett fra den midtstilte dobbeltsengen bak. Dusjen har en kombinasjon av hvitt og blålig lys. Foto: Knut Randem.

Nyheten ligger i lyset
Under Laikas presentasjon i Toscana ble det lagt spesiell vekt på at samtlige modeller nå leveres med et nytt innovativt lyskonsept. Det består av mye indirekte lys, som lyser opp veggene, i kombinasjon med andre lyskilder. Lyset har blitt varmere i tonen (oppgitt til 3000K) og skal gi både koselys, arbeidslys på kjøkkenet og leselys.

Det var så journalistene kikket forundret på hverandre under pressekonferansen på Laikas fabrikk i Toscana. Sa ikke fabrikksjef André Miethe at ”neste år kommer vi med en ny generasjon? Men vi har mye nytt også i år”. Utviklingen står ikke stille og neste år skal det altså komme større nyheter.

Tekst og foto: Knut Randem for Bobilverden.no
og Bobil- og Caravanmagasinet (BoCM)

Bobilverden.no har i år inngått et samarbeide med BoCM om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *