Veiarbeid på E134 over Haukeli i sommer

Fra og med 15. juni blir det nattestengt, kolonnekjøring og omkjøring forbi tunnelene på E134 på Haukelifjell. Statens vegvesen starter oppgradering av to tunneler og ett rasoverbygg.

På E134 over Haukeli vil du møte uregelmessig framkommelighet i sommer og ytterligere to somre. Foto: Ingar Reinskås.

Arbeidene skal pågå fra og med 15. juni til og med 15. oktober, og det skal arbeides over tre sommersesonger. Prosjektet skal være ferdig i løpet av september 2022. Tunnelene som skal utbedres er Vågslidtunnelen og Haukelitunnelen i tillegg til Svandalsflona rasoverbygg, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Veien over Haukeli er en viktig øst-vest forbindelse. Illustrasjon: Statens vegvesen.

Vågslidtunnelen
Fra og med 15. juni blir tunnelen stengt for all trafikk mellom kl 23 og kl 10. Lette kjøretøy inntil totalvekt 3,5 tonn kan kjøre på omkjøringsvegen over tunnelen, mens kjøretøy over 3,5 tonn kommer gjennom tunnelen med kolonnekjøring mellom kl. 10:00 og kl. 23:00. Arbeidene i Vågslitunnelen skal etter planen foregå i 2020 og 2021. Vågslidtunnelen er 1,6 km lang.

Det blir sluppet gjennom en kolonne hver veg om lag kl 01.30 om nettene til mandag–lørdag. Ingen kolonne natt til søndag og natt til mandag.

Haukelitunnelen
Denne tunnelen blir stengt hele døgnet. Det er omkjøring på den gamle Haukelivegen over Dyrskar. Arbeidene i Haukelitunnelen skal etter planen foregå alle tre somre fra 2020 til og med 2022. Haukelitunnelen er 5,7 km lang.

Svandalsflona
Dette er et 500 meter langt rasoverbygg. Arbeidene vil bli tilpasset de øvrige arbeidene, men primærarbeidene er planlagt i 2021.

PS
Teksten over her hentet fra en pressemelding fra Statens vegvesen. Lokalkjente lesere mener dette ikke vil ha stor betydning for bobilister.

19. juli varsler Statens vegvesen om lang ventetid.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *