Priskrig for mer mobilitet?

En bobil av 2016 kan ha mange dippedupper og datamaskiner som forbruker internettkapasitet. Foto: Knut Randem.

En bobil av 2016 kan ha mange dippedupper og datamaskiner som forbruker internettkapasitet. Ble egentlig prisene noe bedre? Foto: Knut Randem.

I går lanserte Telenor det prinsippielt viktige tiltaket om frihet fra roamingavgifter i Europa. Det skjedde et år før EU tvinger dette gjennom for alle teleleverandører. Men det var noen haker i tilbudet. Likevel kom konkurrentene på banen og varslet nye tilbud. Kan vi få en priskrig på mobile teletjenester?

Da prisene for Telenors nye tilbud etter hvert kom på bordet ble mange betenkte. Du skal nemlig opp i en datamengde på rundt 5GB i måneden før du ser at dette kan lønne seg. Telenor forlanger nemlig at du endrer abonnementstype for å få fri roaming i Europa. De aller minste abonnementet får redusert datamengde til samme pris som tidligere. Litt større abonnement får også redusert datamengde, men de får til gjengjeld en vesentlig oppgradering av hastigheten på dataoverføringene. Abonnementene er selvfølgelig ikke helt sammenlignbare fordi størrelsene ikke er like.

Dersom du har et bedriftsabonnement hos Telenor går det imidlertid motsatt vei. Prisene for bedriftsabonnement ser til forveksling like ut, men er oppgitt med pris uten moms. Bedriftsabonnentene trenger ikke å bytte abonnement for å få fri roaming og prisene forblir uendret. For disse er også både de månedlige datamengdene og hastigheten på overføringene økt – mer og mer til større abonnementet er. Det er kun de to minste abonnementene på 1 og 2 GB som beholder et uendret tilbud uten fri roaming.

Bra eller ikke bra?
Lureri, karakteriserte noen Telenors tilbud som da prisene og begrensningene sev ut i går ettermiddag. Det syntes åpenbart ikke Telias sjef som varslet nye overraskelser for sine kunder de nærmeste dagene.

Bobilverden er ikke et magasin som spesialiserer seg på telepriser. Dette blir derfor de siste linjene om temaet i denne omgang. Vårt råd er likevel; Ha is i magen. Du lever ikke av rabatter. Det er prisen på nederste linje som betyr noe. Sammenlign pris, datamengde, hastighet og andre parametere når du velger et abonnement, som passer ditt behov. Om en sommerhet priskrig gir deg en bedre pris, er jo det bare bra.

Les også: Billigere med mobil i Europa
Les også: Priskrigen er i gang (ekstern lenke)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *