Prisen går ned over Storebælt

Det er penger å spare på de danske broene. Foto: Ellen Randem.

Fra 1. januar 2018 går prisen på kjøring over Storebælt på  Storebæltforbindelsen ned. Den skal ytterligere ned om fem år. Men du må registrere deg for å få den nye prisen. Storebæltforbindelsen består av to broer og en tunnel.

Prisene går ned som følge av et forlik under budsjettbehandlingen i Folketinget. Prisen for en bobil over 6 meter og under 3500 kg er i dag DKK 365 og du får en rabatt på 5 prosent om du har en av brobizz-brikkene. Den nye prisen blir 15 prosent lavere enn ordinær pris og samkjøringsrabatten på 5 prosent blir beholdt.

Registrer deg for å få ny pris
Prisnedsettelsen gjelder de som har en avtale med Storebælt – for eksempel Club Storebælt. Dersom du har ØresundBizz eller AutoPass må du melde deg inn i Club Storebælt for å få den nye nedsatte prisen. Dersom du har en brikke fra BroBizz AS (sjekk logo på brikka) skal du ikke behøve å gjøre noe, oppgis det på broselskapets hjemmeside.

Før årsskiftet skal det være på plass en automatisk registreringsfunksjon på storebaelt.dk. Broselskapet oppfordrer deg til å vente på den for å registrere deg. Men skal du reise tidlig på nyåret, kan du registrere deg ved å kontakte kundeservice allerede nå.

Når den fynske motorvei i 2023 er utvidet fra fire til seks felt vil prisen på broforbindelsen bli satt ned med ytterligere 10 prosent, oppgir broselskapet.

Storebæltforbindelsen åpnet i 1998 og har nå om lag 10 millioner passeringer i året.

På Øresundsboen er det store penger å spare om du kjører over den minst en gang i året. Med en bropassavtale med Øresundsbroen får du halv pris på denne broen.
En norsk AutoPass-brikke kan benyttes på begge broene, og du kan få rabattene om du gjør avtale og/eller registrerer deg.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Halv pris til Danmark

Les også: Samlet oversikt over de danske broene (2019)

Ny informasjon 10. juni 2020: Rabatt: Storebælt tar et skritt i retning full automatisering

Del dette med andre:

  1 comment for “Prisen går ned over Storebælt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *