Pössl – 25 år og den nye trend?

Interiøret i nye Pössel 2Win. Foto: Pössel.

Interiøret i nye Pössel 2Win. Foto: Pössel.

Pössl betegner seg som en pioner innen sitt segment, som er det vi ofte kaller bybobiler eller van. I år fyller selskapet 25 år og lanserer selvfølgelig en jubileumsmodell – 2Win.

God plass på badet. Foto Pössel.

God plass på badet. Foto Pössl.

Da Peter Pössl bygde sin første van i 1989 var det begynnelsen på noe helt nytt. Selskapet mener selv at markedet ventet ”desperat” på en kombinasjon av bil, varebil, kontor og bobil. I jubileumsåret sier Pössl at de har fått en særstilling fordi de gir mye for pengene.

I rett tid til jubileet lanserer Pössl nå 2Win i markedet. Ordspillet i navnet er ikke til å ta feil av (å vinne). Det blir spesielt framhevet at 2Win har et kjøleskap på 120 liter (bredde 42 cm). Kjøleskapsløsningen har gitt plass til et tak til gulv garderobeskap ved siden av. Senga har også blitt ekstra stor. Dette skal være en bobil som gir alt Pössel er kjent for – kompakte mål, egnet for daglig bruk og kjøredynamikk som i en vanlig bil.

2Win kan leveres valgfritt på Fiat Ducato eller Citroën Jumper chassis. Og det framheves at den som vanlig er laget i Tyskland – slik alle Pössls bobiler er.

Av andre høydepunkt i denne modellen er det sentralt plasserte badet. En praktisk dør deler kjøretøyet på midten og gir et rommelig bad.

Som nevnt foran kan 2Win leveres både på Ducato og Jumper. Motorstørrelsene er valgfritt på 2 eller 3 liter.
2Win holder seg på en behersket lengde – 599,8 cm. Bredden er 205 cm og høyden holder seg under 260 cm. 2Win registreres for 3300 kg og har da en oppgitt lasteevne på 535 kg.

Mange spår bybobilene til å være trenden de kommende årene.

Og slik ser den ut fra utsiden. Foto: Pössel.

Og slik ser den ut fra utsiden. Foto: Pössl.

Del dette med andre:

  2 comments for “Pössl – 25 år og den nye trend?

  1. Står på ønskelisten. Har en Fiat Ducato, Adria 2005 modell. Egentlig kjempefin, men hadde jo vært fint med større bad og kjøleskap. 🙂

  2. Har booket en PØSSEL 2W R for 3 uker i mai 2108…
    Gleder oss grenseløst!
    Hilsen T& T
    Thailand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *