Populære nødløsninger for messecamp

De improviserte overnattingsplassene for besøkende til Caravanmessen har blitt populære og tilbudet ser ut til å gå på skinner. Minst 400 bobiler benytter i dag de to alternativene, og det er god plass til flere hundre til.

Grusplassen utenfor messehallen er å regne som full, men på Hellerudsletta er det god plass til flere besøkende.

Messegeneral Konrad Sel forteller at han hadde det vondt mandag formiddag da det ble klart at den nye messecampen hadde blitt offer for store nedbørsmengder. Men oppturen har blitt desto større.

Flere nødløsninger ble vurdert. Utenfor messehallen har det alltid stått noen bobiler på grusplassen, litt uoffisielt. Nå ble plassen på kort varsel åpnet offisielt for døgnparkering. Denne plassen er i dag på det nærmeste full, men det er god plass på Hellerudsletta.

Stedet som det i fjor var umulig å få en akseptabel avtale med åpnet på kort varsel for døgnparkering. I dag står det over 200 bobiler på Hellerudsletta og det er plass til minst 200 til. Toaletter har også blitt åpnet for de som har valgt dette overnattingsstedet.

Steinar Kjelgård meldte seg frivillig til å være vakt på Hellerudsletta. Det er det nærmeste Konrad Sel har vært en forelskelse denne uka.

Konrad elsker Steinar
Dette ble nesten overskriften på denne artikkelen da Konrad Sel tok et grepa tak rundt Steinar Kjelgård i Norsk Bobilforening. Steinar meldte seg frivillig til å flytte inn på Hellerudsletta med bobilen allerede onsdag og har hjulpet til med å få parkeringen til å fungere. Det er også vakter fra parkeringsselskapet der, men de er ikke trent i å plassere bobiler, så Steinar forteller at han har bedrevet litt opplæring. Dessuten har ikke parkeringsvaktene vært der hele tiden. Det har Steinar vært.

Steinar Kjelgård og kona blir til lørdag og får da avløsning som frivillige vaktmanskaper. Sel kan ikke få fullrost den jobben Steinar og kollegaene hans gjør som frivillige vakter på det som strengt tatt er en parkeringsplass.

Fem veteranbusser kjører hele dagen tur-retur Hellerud-Caravanmessen.

Fem busser kjører tur-retur Hellerudsletta
Hele dagen går fem veteranbusser i fast rute mellom Hellerudsletta og Caravanmessen. Allerede første utstillingsdag (torsdag) fraktet disse bussene over 250 personer til messa. Bussene går i hele åpningstiden.

Koser seg i sola: Marit Asbjørnsen (f.v.), Mette Kjelgård og Asta Juhl tar en pust mellom slagene på messa.

I sola bak en av bobilene finner vi en jentegjeng som koser seg i sola. De tar en pause mellom slagene, forteller de. Marit Asbjørnsen har tatt turen fra Vesterålen for å besøke messa. Hun har fått selskap i sola av Mette Kjelgård og Asta Juhl. De smiler om kapp med den sola messegeneralen så gjerne skulle sett mer av i forrige uke.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *