Populær bobilplass reddet – foreløpig

I dag kunne den populære bobilplassen på Kokkenes i Lillesand vært stengt, men den ble reddet i Plan- og miljøutvalgets møte tirsdag. Men det skjedde ikke uten bestemte krav.

Bobilplassen i Lillesand ligger tett på sentrum. Nå er den etter alt å dømme reddet i to år til. Foto: Knut Randem.

Det har vært strid om bobilplassen i Lillesand etter at det nok en gang ble gitt dispensasjon fra reguleringsplanen for å drive bobilplassen videre. Bobilverden.no har tidligere omtalt saken her.

Det var Kokkenes og Kirkehei vel som hadde klaget på vedtaket i våres om å forlenge dispensasjonen fra reguleringsplanen. I deres klage framgår det at de har vært positive til at området brukes til bobilplass, men at de er bekymret for trafikksikkerheten rundt og gjennom trange gater til og fra bobilplassen.

Plan- og miljøutvalget vedtok mot stemmene til Venstre og MDG å forlenge tillatelsen fram til 1. oktober 2023. Innen denne datoen må det utarbeides en permanent reguleringsplan. Dersom den ikke er utarbeidet innen fristen må plassen stenge i oktober 2023.

Det er satt opp en del branntekniskevilkår for å videreføre tillatelsen. Blant annet skal det ikke parkeres utenfor de oppmerkede plassene.

Et tilleggsforslag fra Arbeiderpartiet kommer beboerne i møte: Det skal så raskt som mulig gjennomføres flere trafikksikkerhetstiltak og en løsning som varsler om full bobilplass slik at unødvendig kjøring fram og tilbake elimineres. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Med dette vedtaket kan det se ut som om bobilplassen er reddet fram til 1. oktober 2023. Videre drift etter det forutsetter at det vedtas en ny reguleringsplan for området. Ellers blir det kroken på døra for godt.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: En av landets mest populære bobilplasser trues av stengning
Les også: Se om det er ledig plass på bobilplassen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *