Populær bobilplass blir helårsåpen

Det er kort vei fra bobilplassen i Schleswig til gamlebyen og domkirka. Foto: Knut Randem.

Den nord-tyske bobilplassen er en favoritt blant mange nordiske bobilister. Den ligger svært sentralt og har praktfull utsikt. Fra 1. mars 2018 blir bobilplassen i Schleswig åpen hele året, men noen vil legge den ned.

Bobilplassen drives av havneselskapet i Schleswig, som har investert en halv million euro i anlegget er lite begeistret for at partiet der Grünen (De grønne) vil flytte bobilplassen bort fra havna og bruke området til andre formål.

I følge lokalavisa Schleswiger Nachrichten sa direktør Wolfgang Schoofs i Stattwerke til det tekniske hovedutvalget i byen at bobilplassen ligger godt der den ligger.

– Etterspørselen er definitivt til stede. Plassen vil ikke være overfylt hver dag i den kalde årstiden, men det er bra om det kommer noen turister til byen også om vinteren, sa Schooffs.

På spørsmål om hvilke økonomiske konsekvenser det vil få å stenge plassen, svarte han at plassen har besøk av om lag 12 000 bobiler i året. Han ser for seg en inntekt på 200 000 euro i året. Det er viktig etter de investeringene som er gjort.

Schoofs framhevet at bobilplassen er en av grunnene til at serveringsstedene i byens havn har utviklet seg så positivt de siste årene.

Bobilplassen i Schleswig har noen attraktive plasser i første rekke. Foto: Knut Randem.

De grønnes lokale leder innser at bobileierne tar med penger til byens havn, men vil bruke området til flere restauranter og friområde. Bobilene vil hun flytte til den gamle sukkerfabrikken utenfor byen. Det får hun ikke flertall for.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: Schleswiger Nachrichten

Les også: En norsk favoritt
Les også: Den grå byen ved havet

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *