Populær bobilplass går mot nedleggelse

Den er en av Norges mest populære bobilplasser. Både bobilistene og eierne har vært godt fornøyde, men likevel må den avvikles.

Horten bobilplass har en ideell plassering både med utsikt og nærhet til byen. Foto: Knut Randem.

Horten bobilhavn er trolig i sitt siste driftsår. Det er tre år siden sist vi skrev om en mulig nedleggelse av bobilplassen, som i sin tid ble etablert på midlertidig grunnlag. Det har altså lenge vært klart at bobilplassen før eller siden må vike.

Ellen Strøm Hassum, plan og eiendomsansvarlig i Horten havn sier til Bobilverden.no at de har vært veldig godt fornøyde med å ha en bobilplass så sentralt i byen som der den ligger. Her har bobilfolket kunnet benytte de samme fasilitetene som båtfolket. Det er i seg selv en stor fordel.

– Vi har vært veldig glade for bobilgjestene i havna. Det har bare vært glede og velstand. Bobilgjestene er veldig fine å ha med å gjøre. Her har det ikke vært forsøpling eller annet brydderi. Det er en takknemlig gruppe. De har vært viktige for byen, sier Hassum.

Den populære bobilplassen i Horten er ikke regulert til formålet, men har levd videre et år av gangen. Foto: Knut Randem.

Hassum er enig i at bobilplassen har en ideell plassering.
– For oss har det vært enkelt å ha den her i havna, men vi har dessverre ingen andre langsiktige plasser å tilby, beklager Hassum og henviser til kommunens eiendomssjef Nicola Berg.

Berg er helt enig i at bobilplassen i havna har vært veldig vellykket. De har begynt å diskutere saken og jobber videre med å finne en løsning.
– Vi må se på hva vi har av arealer og hva vi kan få ut av det, sier Berg. Stort mer kan hun ikke si på dette tidspunktet.

Den nåværende bobilplassen blir park og utbyggingsområde. Det er fortsatt noe usikkert når arbeidene kommer i gang, men Hassum lover å holde bobilplassen åpen så lenge det er mulig. Hun er temmelig sikker på at den holder åpen ut året, men neste år er det 50/50 prosent sjanse for stengning.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *