Populær bobilplass ble upopulær over natta

På Finnsnes i Senja kommune har det blitt etablert en bobilplass som lokalavisa nylig kunne fortelle hadde blitt populær. Så gikk prisen opp.

Prisen her ble mer enn doblet over natta. Foto: Frank Millerjord.

Folkebladet kunne for en drøy måned siden fortelle at den nye bobilplassen nær båthavna og sentrum på Finnsnes hadde blitt svært populær blant folk i bobil. Prisen for overnatting var da kr 150. Selv om mange klagde på nattestøy fra lokale rånere så holdt plassen sin popularitet.

Så kom prissjokket. Ny pris ble kr 350 per natt. Bobilverden.no driver også Bobilplassen.no og sendte epost til kommunen om prisøkningen, som ble delt på Facebook av sjokkerte brukere. Selv om tipser var troverdig, måtte dette sjekkes med kommunen. Etter en uke har redaksjonen ikke fått svar fra kommunen om prisøkningen.

Bobilfolket reagerte
Reaksjonene i sosiale medier var mange og sterke. «For 350 kroner skal jeg i hvert fall ha nattero», skrev en og fikk følge av mange andre sinte kommentarer.

Nå melder Folkebladet at folk snur når de ser prisen. Plassen er ikke lenger like populær.

I følge lokalavisa er det Utvalg for samfunnsutvikling som har vedtatt den nye prisen. Begrunnelsen for prisøkningen er at kommunen ikke skal konkurrere med lokalt næringsliv og nevner spesielt Skaland camping, som ligger 58 kilometer utenfor Finnsnes.

Rådmannen sier til Folkebladet at de vil se an hvilken innvirkning prisen får på besøket. De skal jo ikke prise seg ut.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  21 comments for “Populær bobilplass ble upopulær over natta

  • Politikere pleier å være det. Ikke alltid de henger med i svingene.
   På den ene siden skal du ikke konkurser med campingplass, men på den annen side skal de ikke prise seg ut sier de. Vel vel. Det var det med å ri to hester samtidig da. Dersom de ikke vil konkurrere burde de jo latt være å åpne bobilplass (som ikke er campingplass men bare en parkering m/ litt fasiliteter). Når de allikevel gjør det må det vel være naturlig å prise plassen fornuftig slik de startet. Nei, her øynet de nok muligheten til å flå bobilfolket. Råder alle til boikott noen måneder slik at de forstår at vi ikke godtar alt. Ikke det at ny pris var hinsides, men som en beskjed om å vise magemål.

  • Har man råd til en bobil til over en million så må man vel har rå til en overnatting på 350,-

   • Joda. Men når du betaler 350 for ei natt på en rolig campingplass med alle de fasilitetene den har. Så vil de jo ikke stå på en asfalt plass med rånetrafikk forbi. Sier seg selv det.

   • Det mest udokumenterte synse argumentet man hører og har neppe rot i virkeligheten. Det er snakk om prioritering av bobillbruker og ikke minst investeringen/fasilitetene på bobilplasser kontra campingplasser, som kanskje bruker vektlegger og vil benytte penger på andre ting enn overnatting.
    350 kr. for overnatting på grus/asfaltplass må ha langt flere fasiliteter enn strøm og vann.
    En trenger bare å se til utlandet at mange/de fleste bobilplassene i Norge priser seg helt ut og at mange bobilbrukere aksepterer det og kommer med tulle argumenter er trist.

   • Om du har valget mellom et enkelt brød til 58 kroner og et nydelig brød til 35 kroner, kjøper du da det til kr 58 kroner?

   • Synest det er helt « på trynet» å relatere prisen på en bobilplass opp mot hva bobilen koster. Det må vel være om tjenesten / vare man kjøper står i forhold til det man betaler, og ikke hvor dyr bobil man har.

 1. Så bra 👍
  Da blir det jo nattero der, når prisen er slik at det er bare dem som setter pris på det som bruker den 👍👍
  Supert tiltak 🤩🤩

  • Det skal være lokale rånere som står for støyen. Dette er nå tilføyd i teksten. Det er altså ikke feststøy det er klaget på.

 2. Konkurranse med en campingplass som ligger 58 km unna?
  Den konkurransen er vel lik null. Vis meg den bobilturisten som går eller sykler 58 km inn til sentrum…

  • Kjører forbi campingen på Skaland 3 dager i uken, og den e smekkfull stort sett heile tia. Prisen på 350,- e vel markedsstyrt (pris/etterspørsel)
   Ellers så e jo det veldig dårlig reklame for eventyrøya – og kommunen Senja.

 3. Pussig holdning har du bil til en mill! alle har ikke det, noen må nøye seg med utgående modeler, kansje også minste pensjonister . Da blir det ikke mange turer når prisen er så høy .

 4. Sånne plasser som priser seg ut, kjører vi forbi. Når du bruker bilen ca 300 døgn i året så må man se på hva det koster.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *