Politisk styring sørget for bobil-åpning i påsken

Politikerne grep inn og sørget for at campingplassene i Sandefjord kan ta i mot bobiler i påsken. Vedtaket er begrunnet med Covid-19 og manglende muligheter for utenlandsreiser.

Bobilplassen i Sandfjord, som har 16 plasser, så lenge ut til å bli byens eneste tilbud i påsken. Foto: Knut Randem

Et nesten enstemmig formannskap i Sandefjord kommune overstyrte den administrative avgjørelsen om å nekte campingplassene på kommunal grunn å åpne i påsken.

Campingplassene på Vøra, Langeby, Asnes og Granholmen åpner vanligvis ikke før 1. mai. Plassene ligger på kommunal grunn og skal i vinterhalvåret være ryddet og tilgjengelig som friområde. Den administrative avgjørelsen er tidligere omtalt her.

I formannskapet tirsdag kveld fremmet representanten Cathrine Andersen (Frp) et forslag om å gi campingplassene en midlertidig tillatelse til å ta i mot inntil 20 bobiler på hver av campingplassene i tiden 26. mars til 5. april i år.

Vedtaket:
Det gis midlertidig tillatelse til å tillate inntil 20 bobiler på campingplasser i Sandefjord kommune i perioden 26.mars til 5 april 2021. Gjeldende smittevernstiltak for denne perioden må opprettholdes.

I et brev til driverne av campingplassene i går ble det presisert at tillatelsen er gitt som et unntak grunnet den spesielle situasjonen med restriksjoner og stengte grenser som følge av Covid-19 pandemien.

Det presiseres også at det kun er drop-inn-plassene som skal benyttes. Kun bobiler skal kunne benytte tilbudet ettersom sanitæranleggene ikke vil være åpne på grunn av frostfare. Tømming av toaletter og gråvann skal skje ved bobilplassen i sentrum.

Driverne har også fått beskjed om at påske-driften ikke kan være til hinder for allmenn ferdsel og opphold i friområdene i påsken.

Oppdatert: Se lenke under.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Vil åpne for bobiler i påsken, men får ikke lov
Les også: Nabokommuner stenger camping- og bobilplasser i påsken

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *