Politiet fjerner bobiler

Det er plass til 29 bobiler, men parkeringsplassen ble så populær at 200 slo seg ned. Nå fjerner politiet bobiler.

Politiet overvåker parken for å sikre at antallet bobiler holdes på lovlig nivå. Foto: Ayuntamiento de Benalmadena.

Episoden utspiller seg i den spanske byen Benalmádena. På et parkeringsområde ved Parque de la Paloma er det lov å parkere inntil 29 bobiler i maksimum 72 timer. Plassen, som ikke har noen fasiliteter, har imidlertid blitt så populær at kommunen har talt opptil 200 bobiler på området.

Avisa SUR forteller at politiet nå er satt inn for å fjerne bobiler fra den overfylte parkeringsplassen.

Med beliggenhet ved siden av parken Parque de la Paloma, i et skyggefullt område med lite støy, nær sentrum av byen og stranden, hadde parkeringsområdet blitt for berømt blant turistene etter mange omtaler i sosiale medier og app-er.

I følge avisa reguleres campingaktivitet i Benalmádena av en lokal forskrift som tillater opphold for maksimalt 29 kjøretøyer på det angitte området, med en maksimal varighet på 72 timer.
– På noen tidspunkter har det vært så mange som 200 kjøretøyer av denne typen, sa lokalrådsmedlem Raúl Campos.

Politiet sørget for at alle kjøretøyene på plassen ble identifisert, for å sikre at forskriftene blir overholdt og at kjøretøyene ikke blir værende lenger enn tillatt. Politiet skal framover ha økt tilstedeværelse for å “unngå overfylte forhold, mulige sikkerhetsproblemer og sikre at alle forskrifter overholdes nøyaktig, slik at det til enhver tid kan være tilgjengelig for akutte medisinske kjøretøyer som ambulanser eller brannvesenet”, heter det.

Kommunen har også satt opp nye skilt for å bedre informasjonen om forpliktelsene til de som oppholder seg her.
– Vi må finne en balanse slik at denne typen turisme kan eksistere sammen med hverdagen til beboere som alltid har brukt dette rekreasjonsområdet for besøk med familiene sine, har Campos uttalt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *