Politi-bobil i dramatisk biljakt

Trodde du at politiets bobiler bare kan benyttes som kontor og politipost. Politiet i Filipstad har bevist at en biljakt er mulig også i en bobil.

Biljakt er også mulig med en bobil. Foto: Polisen.

Politiets bobiler er neppe raskere enn andre bobiler, men det er åpenbart nok i en del tilfeller. I Filipstad hadde det svenske politiet stilt seg opp med sin bobil for å rekruttere flere politiansatte. Så fikk de øye på en kjent fyllekjører og tok opp jakten.

– Bobilen er ikke det raskeste politikjøretøyet vi har, men den var helt klart effektiv, sier Lars Hedelin, politiets pressetalsperson i Bergslagen til Värmlands Folkblad.

Politiet tok opp jakten på den kjente fyllekjøreren fordi de mente det var viktig å gripe inn. Jakten foregikk på svingete grusveier og bobilen på nesten 3500 kg med 163 hk motor tok igjen fyllekjøreren.

– Det er jo en fullverdig politibil med radio, blålys og sirener, sier Hedelin om det som trolig er den første biljakten med en bobil. Føreren i den forfulgte personbilen er mistenkt for fyllekjøring og grov ulovlig kjøring.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *