Planlegger en trygg og god Caravanmesse

Så lenge øvrige utstillere og myndighetene tillater oss å arrangere en trygg messe, vil vi gjøre det, sier messegeneral Konrad Sel. Det er hans svar på at EHGs merker uteblir fra Caravanmessen.

Messegeneral Konrad Sel forbereder en trygg Caravanmesse i september. Her fotografert ved avslutningen av Caravanmessen 2019. Foto: Knut Randem.

Konrad Sel er daglig leder i Utstillingsplassen Messer AS og arrangerer Caravanmessen i samarbeid med Norges Caravanbransjeforbund (NCB).
Den største utstilleren, Solid Import, som tradisjonelt har dekket en fjerdedel av utstillingsarealer følger lojalt sin tyske samarbeidsparter Erwin Hymer Group (EHG) og sier at de ikke vil delta på Caravanmessen i år. Hvilke konsekvenser vil det få?

– Vi planlegger en trygg og god messe. Norges varemesse har gjennom mars, april og mai hatt regelmessig kontakt med helsemyndighetene for å planlegge trygge arrangementer til høsten. Det er de føringene vi følger når vi planlegger Caravanmessen, sier Konrad Sel.

– Selv om enkelte utstillere velger å trekke seg må vi planlegge messe for de øvrige påmeldte utstillerne og i tråd med den samarbeidsavtalen vi har med NCB.

Sel fikk i vinter et klart mandat fra medlemmene i NCB om å fornye messen og trekke inn nye utstillere. Målet er å tiltrekke større oppmerksomhet enn det som har vært tilfelle de senere årene.

Han forteller at de har arbeidet for å gjøre de største utstillerne mindre omfangsrike slik at det er mulig å få plass til nye utstillere innen sport- og fritidssegmentet. Dermed får ikke bortfallet av enkelte utstillere så stor konsekvens som det kunne fått.

Andre messer måtte kanselleres
Gjennom våren har andre messer måttet avlyse på grunn av smittesituasjonen. Noen av disse ønsker et samarbeid med oss i høst, forteller Sel. Dette skal være utstillere fra messer innen sport, villmark og fritid.

– Så lenge øvrige utstillere og myndigheter tillater oss å arrangere en trygg messe vil vi gjøre det. Vi skal ikke spekulere i sikkerheten, forsikrer Sel.

Bobilverden.no har i dag snakket med flere utstillere. Det viser seg at meningene er delte, men også at flere gir uttrykk for at de kan tilpasse seg den aktuelle situasjonen – enten det blir messe eller ikke. De er ikke klare til å si sin mening offentlig i dag, men vil avvente et varslet avklaringsmøte i NCB.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Tysk vedtak får norsk konsekvens
Les også: Vil ikke arrangere Caravanmessen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *