Planer skal endres

Sin første Spania-vinter i bobil tilbringer Sigmund Rydningen (65) og kjæresten Ruth Løberg (62) i denne Hymeren. Foto: Rydningen/Løberg.

Planer er til for å endres. I hvert fall om du har bobil. I slutten av oktober skrev vi om pensjonistene Sigmund Rydningen (65) og Ruth Løberg (62) fra Nordreisa og Lanvangen som er førstereis trekkfugler i bobil. Deres rute og stoppesteder ble litt annerledes enn tenkt, men det gjør ingenting, forsikrer de. Så lenge de selv bestemmer hvordan de innretter turen.

Startskuddet for turen til Spania gikk som planlagt 2. november. Det har de erfart at er litt sent. Les gjerne den forrige artikkelen her  før du leser videre.

Første natt ble tilbrakt hos venner i Hunnebostrand. En kort første etappe altså. Neste etappe var heller ikke planlagt å være så lang. Men bobilparkeringen i Kalvehave havn like sør for København viste seg å være stengt for vinteren. De satte derfor kursen for Rødby og fikk ligge over ved et hotell. Åpne campingplasser fant de nemlig ikke i Danmark på denne tiden av året.

Anduze. Foto: Rydningen/Løberg.

Etter Puttgarden gikk turen til Münster hvor de overnattet på Regenbogen camping i Tecklenburg.
Deretter dro de rett vestover mot Winterwijkog Obelinks store utstyrsbutikk.

– I Nederland var det endelig flere åpne plasser og vi fikk plass på bobilparkeringen utenfor campingplassen – like ved butikken, forteller Rydningen.
– Vi så spesielt etter sidevegger til Omnistore 8000 markisetelt, men det hadde de ikke på lager. Likevel fikk vi kjøpt mye ”nødvendig” i den velutstyrte butikken.

Bobilparkeringen i Anduze. Foto: Rydningen/Løberg.

Inn i Frankrike
– Vi la så ruta inn i Tyskland igjen og videre mot Frankrike og Nancy. Om kvelden var det masse trafikk og umulig å finne en åpen campingplass. Vi havnet til slutt på parkeringsplassen til Lidl i Contrexeville.

– Neste morgen satte vi kursen sørover i retning Lyon, som ble passert ved lunsjtid. På ettermiddagen var det igjen vanskelig å finne åpne campingplasser. Den vi hadde sett oss ut var stengt. En hyggelig dame vi møtte ordnet med en kollega som viste oss veien til Anduzehvor det var en bobilcamping.

Du treffer både gamle og nye venner når du reiser med bobil til Spania. Foto: Rydningen/Løberg.

Der kunne vi ligge trygt sammen med andre bobilister, sier Rydningen.

Nå har det blitt 8. november og Sigmund og Ruth satte kursen mot Spania på raske franske motorveier. I L´Ametlla de Mar gikk det som planlagt og de kunne innkvartere seg på Ametlla camping i Tarragona.

– Den var lett å finne og vi kan anbefale denne plassen til andre.
– Neste etappe gikk til Torrevieja hvor vi overnattet på Marjal camping like nord for byen. Dette var en fin plass og vi ble her hele helgen.
– Vi har venner med leilighet i Albir, og de hadde funnet en ny camping, La Colina til oss. Der har vi vært i tre uker og trives godt med flere trøndere og sunnmøringer som naboer.

Framme i Albir og godt installert i behagelig klima. Foto: Rydningen/Løberg.

Plassen ligger flott til i passe gangavstand til sentrum, sier Rydningen.

Hjem til jul
Sigmund og Ruth reiser hjem en tur i jule- og nyttårshelga og lar bobilen stå i Albir, men så skal de ned igjen og fortsette turen. Det vil si, planen var å reise til Portugal, men de trives så godt med både gamle og nye venner at det spørs om de ikke blir i Albir fram til hjemreise 1. mars.

– Neste gang starter vi turen nedover tidligere. Vår erfaring er at campingplassene er stengt i både Danmark og Frankrike. Om vi skal kunne nyte turen som en ferie, må vi derfor starte tidligere, avslutter Rydningen.

Les også: Førstereis trekkfugler

Del dette med andre:

  1 kommentarer til “Planer skal endres

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *