Planer godkjent. Nå starter utvidelsen av bobilplassen

Flekkefjord kommune har lenge ønsket å utvide bobilplassen på Lasta. Nå er planene godkjent og arbeidet kan snart starte.

Flekkefjords bobilplass. Utvidelsen kommer på området nederst i bildet. Foto: Alan Billyeald.

Næringssjef Hans-Egill Berven i Flekkefjord kommune har nå orden på planer, godkjenninger og budsjetter for utvidelsen av byens bobilplass. I øyeblikket er det bare en formell gravetillatelse fra en av grunneierne som mangler før arbeidet kan ta til.

Det spesielle med området bobilplassen ligger på er at det har to grunneiere samtidig som plassen drives på dispensasjon fra reguleringsplanen. Nå utvides plassen ytterligere på området til den ene av grunneierne.

Berven håper arbeidene kommer i gang i løpet av februar. Etter en foreløpig kjøreplan skal arbeidene være ferdige før mai rulles ut.

Påsken er et forstyrrende element i framdriften. Mens arbeidene pågår vil det i perioder bli mindre kapasitet på plassen. Likevel håper Berven at de skal greie å ha så mange plasser som mulig i drift, spesielt i påsken. Da pleier det nemlig å være fullt på bobilplassen.

I dag er det om lag 50 besøksplasser på Lasta. Etter utvidelsen blir det 61 plasser. Ved ombygging av plassen følger Flekkefjord kommune de nye brannsikkerhntsreglene for campingområder. Det betyr at avstanden mellom hver bobil øker fra 3 til 4 meter. Samtidig innrettes plassen slik at det blir seksjoner på 1 200 kvm. Mellom hver seksjon blir avstanden 8 meter slik at det blir gode branngater.

Denne kartskissen viser hvordan plassen deles opp i seksjoner med branngater mellom. Kart: Flekkefjord kommune.

– Om plassen ikke hadde blitt utvidet, måtte vi redusert antall plasser, forteller Berven. Kommunen tar i det hele tatt brannsikkerhet svært alvorlig og legger fram eget brannvann på plassen.

Både skilting, teknisk utstyr og økt kapasitet i strømnettet er blant tiltakene som gjennomføres. Det blir også gjort en del forskjønnelse av området slik at det skal oppfattes som det Berven tenker er en komfortabel plass å reise til.

Her har kommunen tegnet inn de nye plassene. Området øverst til venstre er utvidelsen av plassen. Plassene vil bli justert og tilpasset når oppmerkingen gjennomføres. Illustrasjon: Sweco/Flekkefjord kommune.

Investeringene kommunen gjør i denne omgangen skal være i størrelsesorden 1,6 millioner kroner. Leieavtalen med grunneier løper i ti år. På lang sikt er det planlagt boliger på området.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Planer godkjent. Nå starter utvidelsen av bobilplassen

  1. Vi glæder os til at besøge den nye plads, men når også at besøge den gamle hvis den ikke er under ombygning. Flekkefjord er vores faste holdeplads når vi 2 – 3 gange om året er i Norge. Vi nyder Flekkefjord når vi kører mod både nord og syd altså 4 – 6 gange om året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *